„Přijeli jsme s vědomím, že soupeř stále ještě bojuje o play off a tak jsme chtěli začít opatrně s důrazem na obranu," vyprávěl po zápase nymburský trenér Pavel Bičiště. „V první třetině měli domácí více šancí. Špatně jsme střídali a občas jsme vzadu propadli," popisoval úvodní část, po které ale přece jen vedl Nymburk 1:2.

Ve druhé části se trefil Sirotek a Nymburk tak vedl po čtyřiceti minutách dvoubrankovým náskokem. „Měli jsme tam spousty dalších vyložených šancí. Ve druhé části jsme spálili snad čtyři další tutovky," lamentoval nad nevyužitými příležitostmi Bičiště. „Kdybychom je dali, bylo by po zápase," měl jasno trenér. „Měli jsme to sice dobře rozehrané, ale ještě nás čekalo dvacet těžkých minut," upozorňoval o druhé přestávce své svěřence Bičiště.

Bylo to ale marné. Nymburk o své vedení přišel a ve 46. minutě bylo vyrovnáno 3:3. „Po několika dalších šancích domácích do toho ale praštil Sedlák a jeho gól přinesl opět na naší střídačku pohodu," radoval se nymburský kouč. Domácí v závěru odvolali gólmana, ale vyrovnat se jim nepodařilo. „ Bylo to podobné jako v minulém zápase," připomněl Bičiště. Tenkrát si domácí vytvořili v power play velký tlak, vyrovnávací gól ovšem dali těsně po siréně.

Power play jsem se tedy dost obával," přiznal nymburský kormidelník. „Závěr jsme ale sehráli výborně. Domácí jsme do ničeho nepustili a nakonec jsme dali do prázdné branky gól," řekl na závěr Bičiště.

JAKUB MARVAN