„Zkusíme to, uvidíme. V Jablonci jsme hráli dobře a bojovali jsme," není předem poražený trenér nymburských hokejistů Pavel Bičiště.

Play off je jiná soutěž než základní část. Tady rozhodují maličkosti, momentální forma, střelecká potence. A právě posledně zmíněný aspekt je zatím problémem nymburského celku. V každém ze tří dosavadních zápasů dal jen jeden gól. A to je žalostně málo. „Je to tak. Šance máme, ale nedokážeme je proměnit. Měli bychom dávat víc gólů," uvědomuje si kouč Nymburka.

Jeho tým měl během základní části skvělou formu. Po celou dobu se držel na předních příčkách tabulky skupiny Střed. Ale ouha. Na konci sezony jakoby týmu odešla forma. Bylo by škoda pokazit si dobrou sezonu. „To by mě hodně mrzelo," pokrčil rameny Bičiště. „Je to vrchol sezony. Říkal jsem si, že prohrát čtyři nula by bylo špatné. Ale teď je to za dveřmi. My se o to ještě popereme," burcuje na dálku svěřence šéf nymburské střídačky.

Zvednout psychiku? Nebo jak na to? „Nejsme na dvě. Kluci na střídačce žijí, ale vyčichli jsme střelecky. Prostě nedáváme góly," dodal kouč. 

Čtěte také: FOTO: Hokejisté zase skórovali pouze jednou. Už mají na kahánku