Vstup do zápasu neměl hostující celek úplně optimální. Hned první oslabení totiž skončilo gólem. „Domácí ukázali důraz v brankovišti, ale my jsme si z inkasované branky na střídačce nic nedělali. Hrálo se nahoru dolů a i nám se podařilo vstřelit gól v přesilové hře. Takže po první třetině bylo vyrovnáno jedna jedna. Mohli jsme i vést, ale Šimek nedal stoprocentní šanci," komentoval po zápase úvodní třetinu nymburský kouč Pavel Bičiště.

Ve druhé části se diváci branky nedočkali. „O přestávce jsem upozorňoval hráče na některé signály domácích, abychom si je pohlídali a zbytečně neinkasovali. Měli jsme několik šancí, ale bohužel jsme je nevyužili," uvedl nymburský kormidelník.

Litovat ale hostující trenér nemusel, neboť ve třetí třetině jeho svěřenci překonali domácího brankáře hned třikrát a rozhodli o svém vítězství. „Do závěrečné části jsme šli s vědomím, že je to o jednom vstřeleném gólu. Kdo ho vstřelí dřív, bude blízko vítězství," měl jasno kormidelník Nymburka.
Jeho pokyny tak byly jasné. „Chtěli jsme hrát zodpovědně odzadu a zbytečně se nezbavovat puku," prozradil Bičiště a pokračoval. „Soupeře jsme přehrávali, dali jsme dva góly a ve zbytku zápasu už jsme si hlídali vedení. Navíc jsme naše vítězství v závěru zápasu potvrdili po pěkné kombinační souhře Stehlíka a Šimka čtvrtým gólem," těšilo nymburského trenéra.

Jakub Marvan