Pateru těšilo, že Rytíři hráli většinu času poměrně dobře, vytvářeli si dost čistých šancí a urvali druhý bod v prodloužení. Čelanského hřál zase fakt, že i za nepříznivého stavu 0:2 jeho tým zabojoval a vyrovnal. „V závěru jsme sice měli přesilovku a v ní šance, takže jsme mohli i vyhrát, ale zase uznávám, že po první třetině jsme mohli prohrávat o dva tři góly. Teprve uvidíme, jestli se budou z Kladna vozit body, nebo nebudou, ale já myslím, že ten jeden je pro nás ziskem," říkal Jiří Čelanský.

Pavel Patera musel skousnout, že jeho tým měl do 13. minuty za sebou čtyři sólové nájezdy včetně trestného střílení Hořavy, ale gól dal až poté Jánský, víc v první třetině z Benátek půjčený gólman Sparty Novotný Rytířům nedovolil.

„Mně se výkon v první části líbil a nejen dopředu, ale i vzadu. Ale když jsme dali po přestávce druhou branku, mysleli jsme si, že to půjde samo a přestali hrát poctivý hokej. Tam přišla jediná pasáž, za kterou tým nechválím," říkal někdejší slavný hráč, který muže v mistrovském zápase vedl poprvé.

A dva body, které Kladnu po benáteckém vyrovnání Víškem (šest minut před koncem) vystřelil v prodloužení Tůma, bral. „Za dva body jsem šťastný, protože Benátky hrály výborně a klidně nám mohly na konci dát třetí gól, byť jsme poslední třetinu hráli zodpovědně," dodal.