Nový hrací systém druhé ligy se bytostně dotkne právě nymburských hokejistů.

Ti si o víkendu zajistili výhrou 3:2 na ledě Draků z Bíliny místo v první desítce zajišťující předkolo play off. Zbylé otazníky vyřeší poslední utkání základní části, které domácí sehrají v sobotu na domácím stadionu proti týmu Děčína. Souběžně hraný zápas Žďár nad Sázavou – Havlíčkův Brod spolurozhodne o tom, zda Nymburk bude začínat předkolo doma, či na stadionu soupeře. A kterého.

Tabulku na klíčových pozicích od 7. do 10. místa si lze prohlédnout v boxu. Stejně jako utkání, která tuto sobotu rozhodnou o konečném pořadí na těchto místech. Matematických variant je celá řada. Nymburk ještě může skončit na 8. místě, stejně tak může být i 9. a teoreticky i 10.

To je důležité pro samotné předkolo play off. To se hraje pouze na dva vítězné zápasy systémem 7. tým s 10. týmem 
a 8. s 9. týmem. Na domácím ledě začíná vždy lépe umístěný celek, případný třetí rozhodující zápas by se tedy hrál na stadionu výše umístěného týmu. Proto by posun na 8. místo byl výrazným počinem.

A důležitou roli to pak bude mít v případě úspěchu v předkole pro nasazení do 1. kola play off. Vítězné týmy z předkola, mezi nimiž bychom chtěli Nymburk vidět, pak narazí na první dva celky základní části. A i v Nymburce moc dobře všichni vědí, kdo základní část vyhraje a kdo by byl možným soupeřem Nymburka už v prvním kole play off. Ano, největší rival z Kolína. Na druhém místě skončí zřejmě tým Tábora, šanci mají ještě i Klatovy.

Jaký je tedy jakýsi ideální scénář pro hokejisty Nymburka? Pokud tedy připustíme, že něco takového existuje. V sobotním zápase přehrát 
v normální hrací době Děčín 
a věřit, že Havlíčkův Brod vyhraje na ledě Žďáru nad Sázavou. Tím by se Nymburk posunul na 8. místo a v předkole play off by v prvním utkání doma přivítal právě Žďár nad Sázavou. Pokud by pak ve druhé sérii předkola uspěl Havlíčkův Brod proti Písku, další série proti odvěkému rivalovi 
z Kolína, tentokrát už na tři vítězné zápasy, by se stala realitou.

Ale to jsou zatím jen teorie 
a počty. Nejdůležitější je nyní to, aby na sobotní zápas s Děčínem, který začíná na nymburském stadionu od 17 hodin, přišlo velké množství fanoušků podpořit domácí hokejisty v boji o co nejlepší pozici pro předkolo play off. 
A drama vyřazovacích bojů může hned příští týden začít.

TABULKA A ROZHODUJÍCÍ ZÁPASY

Pořadí      Tým             Skóre           Body

7. Havlíčkův Brod        126:109          56
8. Žďár n. S.               147:111          55
9. Nymburk                 117:99           53
10. Písek                     141:127          50

Zbývá sehrát v sobotu 20. února:
Nymburk – Děčín
Žďár n. S. – Havlíčkův Brod
Kolín – Písek

PŘEDKOLO PLAY OFF, SYSTÉM

1. kolo 25.2.              7. tým – 10. tým
                                  8. tým – 9. tým

2. kolo 27.2.                10. – 7.
                                     9. – 8.

3. kolo 29.2.                7. – 10.
                                   8. – 9.