Jablonec – Nymburk 3:1

První dvě třetiny nabídly jen po jedné brance. „Na začátku měli mírnou převahu domácí, my jsme je dostali do hry tím, že jsme hráli třikrát v oslabení a to nás stálo hodně sil. A to jsme nechtěli," uvedl trenér Nymburka Pavel Bičiště.

Ve druhé části jeho mužstvo srovnalo krok. „Naše hra se zvedla a dali jsme branku. To bylo příjemné. Ve hře pět na pět to bylo vyrovnané, ale nám moc nešly přesilovky," litoval kouč nymburského celku.

V závěrečné desetiminutovce padly dva góly a oba do nymburské sítě. „Bylo to až v závěru, kdy jsme byli nedůrazní ke střelci gólu," řekl Bičiště.
Jeho tým zkusil hru bez brankáře. Barbora měl obrovskou šanci, ale výborný Stejskal jej vychytal. A pak dal Jablonec do odkryté brány třetí branku. „Bylo to vyrovnané a bojovné utkání. Domácí mají zkušené hráče a to se projevilo," dodal trenér Nymburka.

Branky: 20. Bříška (Žalud), 58. Bříška (Havlas, Nevyhoštěný), 60. Havlas – 35. Barbora (Knesl). Rozhodčí: Barek. Vyloučení: 5:9. Využití: 0:0. Oslabení: 0:0. Diváci: 300. Třetiny: 1:0, 0:1, 2:0.
NED Hockey Nymburk: Brázdil – Kříž, Loučka, Knesl, Hes, Rittig, Saňa – Šimek, Ječný, Stehlík – Eis, Bičiště, Barbora – Ježek, Smejkal, Kuzďas – Kuncek, Dyrynk.

Hlavní je disciplína, má jasno trenér Bičiště

Druhý zápas série se hraje na nymburském zimním stadionu. V pondělí od 18 hodin. „U nás je větší hřiště a věřím tomu, že nás přijdou podpořit diváci. Může se stát cokoli, na ledě soupeře to nebyl z naší strany žádný propadák," řekl před pondělním utkáním kouč Bičiště.

Jeho hráči byli v Jablonci devětkrát vyloučení. „To je prostě hodně a hráči si to musí uvědomit. Disciplína je základ," má jasno trenér. „Dokážeme si vytvořit šance, máme vždy dost střel. Musíme se ještě více tlačit do brány a hlavně hrát disciplinovaně," dodal.