Po dvou ročnících, kdy se hrála z logistického hlediska ideální varianta, při níž dopolední skupinu tvořily týmy domácí a odpolední týmy přespolní, sází organizátor turnaje na rozmanitost a možnost poznání co nejvíce herních stylů různých soupeřů, a skupiny se tedy oproti minulosti promísily tak, aby síly změřily oddíly mající vzájemnou zkušenost minimální nebo žádnou.

Titul obhajují trojnásobní vítězové, pořádající „komanda", ale k favoritům budou patřit zcela jistě i hosté z klatovského Fanklubu nebo postrach amaterské ligy z Karlovarska, Pirani z Chodova a překvapit může také Tsunami z Nymburka.

Hodně těžké to budou mít zcela jistě černí koně turnaje, hokejisté Beasti Boys, kteří v loňské sezoně ještě museli platit nováčkovskou daň, ale v současnosti vykazují strmě stoupající výkonnost, bude-li to však ve skupině „smrti" stačit, je těžké předpovídat, neboť hokejová Tsunami je může smést do rozvodněné Zubřiny, kdy si na nich ještě mohou pochutnat Pirani. Ale to jsou jen spekulace a jaká bude realita se dozvíme v neděli.

Účastníci turnaje

HC Piraňa Chodov u K. Varů
HC CSKA Domažlice
HC Mad Hogs Cham
HC Beastie Boys Domažlice
HC Tsunami Nymburk
Fanklub HC Klatovy