Nymburk – Žďár 3:2 pp

Domácí hokejisté vedli v zápase o dvě branky, nakonec skončilo utkání v normální hrací době nerozhodně. A šlo se do prodloužení. V něm rozhodla druhá lajna, šťastným střelcem byl Karel Bičiště. „Gól jsme dali po důrazu před brankou. Určitě jsme spokojeni, dva body bereme. Klukům patří poděkování, splnili vše, co jsme si řekli," radoval se po utkání nymburský trenér Pavel Bičiště.

Jeho tým sice přišel o náskok dvou gólů, ale tragédii z toho šéf nymburské střídačky rozhodně nedělá. „Vyšel nám parádně začátek utkání, kdy jsme dali dva góly. Soupeř se ovšem svou první trefou dostal do zápasu. V tímto soupeřem je to vždycky o jednom gólu, i tentokrát to bylo hodně bojovné utkání. My jsme navíc v první třetině trefil třikrát tyč. Druhý inkasovaný gól byl smolný, ale zápas byl otevřený až do konce," uvedl nymburský trenér.

Toho potěšil konečný výsledek, ale hlavně předvedená hra jeho týmu. „Hodně se bruslilo, napadalo, výborně jsme sehráli všechna oslabení. Měli jsme dost šancí, ale v závěru to zase bylo o tom, jestli to ubráníme. Nakonec jsme mohli rozhodnout, když jel Stehlík sám na brankáře, ale nedal. V závěru jsme ale ty dva body určitě brali," dodal kouč Bičiště.

Branky a nahrávky: 3. Šimek (Josefus), 16. Novák (Smejkal), 61. Bičiště (Pýcha, Josefus) – 17. Vítek (Bureš), 45. Gregar. Třetiny: 2:1, 0:0, 0:1.
NED Hockey Nymburk: Matoušek – Kříž, Loučka, Pýcha, Knesl, Novák, Saňa – Stehlík, Šimek, Josefus – Bičiště, Eis, Ječný – Dyrynk, Smejkal, Arnošt.