NYMBURK – KLÁŠTEREC 13:4

„Co nám nevyšlo střelecky v posledním zápase v Jablonci, to nám vyšlo nyní proti Klášterci," radoval se po zápase trenér nymburského týmu Pavel Bičiště.

První třetina nenasvědčovala tomu, že by se diváci měli dočkat brankových hodů. Domácí se sice rychle dostali do dvougólového vedení, ale krátce po druhém úspěchu domácího týmu se radovali z gólu i hosté a po první třetině tak svítil na světelné tabuli stav 2:1 pro domácí.

Ve druhé části začala převaha domácích narůstat a chybující obrana hostujícího týmu často nechávala vyniknout brankáře Kaššáka. Ten ale na vše nestačil a ve 24. minutě lovil během jedné minuty hned dvakrát puk ze své sítě. Chvíli nato ještě vykřesal naději na dobrý výsledek povedenou tečí Deveri, ale když potom Kaššák chyboval a pustil za svá záda Barborovo lehké nahození od modré čáry, bylo rozhodnuto. Domácí vzápětí přidali další dvě branky a i když hosté ještě do druhé přestávky snížili, o vítězi už nebylo pochyb.

Po třiceti odehraných vteřinách třetího dějství inkasoval hostující brankář Kaššák poosmé a jeho místo zaujal náhradník Tichý. Ani ten ale nedokázal příval gólů v klášterecké síti zastavit a domácí obránce Knesl jej hned první gólovou ranou přivítal na ledě. Desátou branku vstřelili domácí v přesilovce, kterou využili po pouhých pěti vteřinách. V čase 57:08 nechala nymburská obrana ujet Charouska, který blafákem vyzrál na Brázdila. Do konce zbývaly necelé tři minuty a zdálo se, že gólový příděl utkání je již vyčerpán. Zcela odevzdaná obrana hostí ale ještě dovolila vstřelit domácím hokejistům tři branky a Nymburk tak podruhé v historii nastřílel rekordních třináct gólů.

Branky: 3. Novák (Stehlík), 8. Čapek (Protivný), 24. Šimek (Pýcha, Michálek), 24. Protivný (Pýcha), 33. Barbora (Jindra), 35. Eis (Stehlík), 37. Kříž (Stehlík), 41. Stehlík (Šimek, Michálek), 43. Knesl (Barbora, Jindra), 50. Čapek (Knesl, Eis), 58. Smejkal (Jindra, Kříž), 59. Stehlík (Michálek, Šimek), 60. Protivný (Rittig) – 9. Andres (Vrtek), 28. Deveri (Nguyen), 38. Šmejc (Nguyen), 58. Charousek (Vrtek, Toušek). Rozhodčí: Jechoutek. Vyloučení: 2:4. Využití: 2:0. Oslabení: 0:0. Diváci: 150. Třetiny: 2:1, 5:2, 6:1.
Nymburk: Brázdil – Novák, Kříž, Knesl, Pýcha, Rittig – Šimek, Michálek, Stehlík – Eis, Čapek, Protivný – Smejkal, Barbora, Jindra.

JAKUB MARVAN