PELHŘIMOV – NYMBURK 1:4

Úvod zápasu vyšel domácím parádně, když využili hned první přesilovku a na konci čtvrté minuty se dostali zásluhou Kopice do vedení. Jak se však později ukázalo, byl to první a zároveň poslední gólový úspěch, kterého domácí v zápase dosáhli.

Nymburským hokejistům se podařilo odpovědět na konci čtrnácté minuty a také to bylo v početní výhodě. Úspěšným střelcem byl Stehlík.
Ve druhé části se skóre zápasu nezměnilo a stav byl i po čtyřiceti minutách vyrovnaný jedna jedna. Více ze hry měli hosté, ale domácí brankář Černý několikrát domácí celek podržel.

Na začátku třetí třetiny domácí celek opět doplatil na nedisciplinovanost. Ve 42. minutě putoval na trestnou lavici Vylíčil a na konci jeho trestu se nymburští hokejisté radovali z gólu podruhé. Nedůraz domácí obrany potrestal Knesl. Chvilku nato se skóre měnilo znovu. Tentokrát ve čtyřech proti čtyřem využil více volného prostoru na ledové ploše hostující sniper Stehlík a z mezikruží potřetí rozvlnil síťku za zády domácího gólmana. Hosté, vědomi si dvoubrankového vedení, si svého soupeře hlídali a do domácí hokejisty už do žádných vážnějších šancí nepouštěli. Když navíc v závěru pojistil vítězství hostů kapitán Nymburka Šimek, bylo o vítězi a majiteli tří bodů rozhodnuto.

O osudu utkání se rozhodlo až v poslední části, do které šly oba celky za nerozhodného stavu. Nakonec se z vítězství radovali hosté, kteří udeřili třikrát. „Soupeře jsme přehrávali, dali jsme dva góly a ve zbytku zápasu už jsme si hlídali vedení. Navíc jsme naše vítězství v závěru zápasu potvrdili po pěkné kombinační souhře Stehlíka a Šimka čtvrtým gólem," těšilo nymburského trenéra.

Branky: Kopic (Bezděk, Vysloužil) – 14. Stehlík (Kříž, Saňa), 44. Knesl (Eis), 46. Stehlík (Bičiště), 59. Šimek (Stehlík). Rozhodčí: Humpolíček. Vyloučení: 10:6. Využití: 1:2. Oslabení: 0:0. Třetiny: 1:1, 0:0, 0:3. Vývoj skóre: 1:0, 1:4.
NED Hockey Nymburk: Frodl – Kříž, Saňa, Knesl, Pýcha, Rittig, Novák, Loučka – Bičiště, Šimek, Stehlík – Eis, Čapek, Protivný – Jindra, Ječný, Barbora – Smejkal, Brzák.

JAKUB MARVAN