NYMBURK – JIN. HRADEC 3:2

Hosté si v průběhu první třetiny vypracovali dvoubrankový náskok, domácí však ve zbytku zápasu otočili stav skóre na svoji stranu a získali důležité tři body.

Nymburk nezažil dobrý vstup do zápasu. Na konci třinácté minuty nahodil hostující obránce Tržil puk od modré a ten po teči skončil až za Matouškovými zády. Krátce na to se střelou přes obránce prosadil Přibyl a hosté vedli 0:2. Domácím se v koncovce dlouho nedařilo. Až na konci první části hry při nich stálo   štěstí, když Belayův pokus skončil s přispěním hostujícího obránce v síti.

Ve druhé části ke změně skóre nedošlo, ačkoli k tomu měly oba týmy několik příležitostí. Střelci obou týmů však mířili buď mimo, nebo do připravených chráničů obou brankářů.

Až na začátku poslední dvacetiminutovky potrestali domácí dvojnásobné vyloučení hostí a díky Sedlákovi vyrovnali. Ve 49. minutě vyrobil obrovskou chybu jindřichohradecký Procházka, kterého obral o puk Velechovský. Domácí útočník se nijak nerozmýšlel a pohotovou střelou překonal Kubeše potřetí.

Hosté po inkasovaném gólu přidali na rychlosti a snažili se až do konce zápasu o vyrovnání. V čase 58:19 byl vyloučen domácí Cicvárek, hosté si vzali oddechový čas a po něm nastoupili na led v šesti proti čtyřem. Přes velký tlak a obrovskou šanci Kupce se jim však vyrovnat nepodařilo.

Branky: 19. Belay, 42. Sedlák (Malinský), 49. Velechovský – 13. Tržil (Trummer), 16. Přibyl (Štěpán). Rozhodčí: Kareš. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. Oslabení: 0:0. Diváci: 260. Třetiny: 1:2, 0:0, 2:0. Vývoj skóre: 0:2, 3:2.
Nymburk: Matoušek – Malínský, Kulich, Šefl, Sem, Vrba, Kozák, Cicvárek – Velechovský, Koudela, Šimek – Tregl, Sedlák, Jonáš – Bičiště, Belay, Martinec – Dvořák, Bílek, Drda.

JAKUB MARVAN