NYMBURK – PÍSEK 3:5

Domácím hokejistům absolutně nevyšel vstup do utkání. A tým nepodržel ani brankář Frodl, který byl v minulých zápasech oporou. Ten totiž během necelých deseti minut pustil za svá záda čtyři střely na vyrážečku a pakoval se na střídačku. Takový start do zápasu Nymburští v domácím prostředí už dlouho nezažili. Místo v brance Nymburka zaujal Brázdil a přísun gólů v nymburské síti se zastavil.

Do druhé části nastoupili domácí jako vyměnění. Bylo jich plné hřiště a ve 22. minutě se radovali z první branky, když Barborovu střelu do tyče dorazil Jindra. Vstřelená branka domácí hokejisty ještě více povzbudila a hostující brankář Pipek si rázem připisoval zákrok za zákrokem. Tlak Nymburka trval až do 29. minuty. V ní chyboval na obranné modré Protivný a hosté tuto chybu rázem využili, když se přesně nad lapačku trefil Urbanec.

Do třetí třetiny vstoupili svěřenci trenéra Bičiště s odhodláním ještě se pokusit o zázrak a málem se jim to podařilo. Stehlík totiž dvěma slepenými góly snížit na tři pět, přičemž do konce zápasu v tu chvíli ještě zbývalo více než šest minut. Po gólech Stehlíka se do obrovské šance dostali Eis a Bičiště, Eis však minul prázdnou bránu a druhý jmenovaný neuspěl v nájezdu. Když se pak nechal zbytečně vyloučit Čapek, bylo po nadějích.

„Rozhodl náš špatný vstup do zápasu. S výsledkem jsme se ještě snažili něco udělat a kluci bojovali, ale bohužel už to nevyšlo. Za bojovnost musím kluky pochválit. Zápas jsme nevzdali a nechybělo mnoho a podařilo se nám alespoň vyrovnat. Šance jsme na to rozhodně měli," řekl po zápase trenér Nymburka Pavel Bičiště.

Branky: 22. Jindra (Barbora, Novák), 53. Stehlík (Kříž, Saňa), 54. Stehlík (Kříž, Šimek) – 4. Vlček (Urbanec, Ciboch), 4. Sýbek (Bernad), 8. Pašek (Sýbek, Koutenský), 10. Urbanec (Vlček, Jirků), 29. Urbanec (Vlček). Rozhodčí: Horinek. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. Oslabení: 0:0. Diváci: 130. Třetiny: 0:4, 1:1, 2:0. Vývoj skóre: 0:4, 1:4, 1:5, 3:5.
Nymburk: Frodl (od 9:22 Brázdil) – Saňa, Kříž, Pýcha, Knesl, Novák, Rittig, Loučka – Šimek, Bičiště, Stehlík – Protivný, Čapek, Eis – Brzák, Barbora, Ječný – Jindra, Smejkal. 

Jakub Marvan