NYMBURK – TRUTNOV 3:2

Hráči obou týmů si uvědomovali, že se hraje o hodně a tak se hrál celou první třetinu opatrný hokej. Největší šanci domácích nevyužil po zranění vrátivší se Král, který nedal samostatný nájezd. Chvilku nato mířil vedle v dobré šanci Barbora. Na druhé straně zaměstnal nejvíce Frodla Chytráček, ovšem gólu se v úvodní části diváci nedočkali.

Ve druhé dvacetiminutovce už se hrál o poznání zajímavější hokej. Hned na začátku ujel podél mantinelu Šimek a střelou na lapačku překvapil hostujícího brankáře Jeschkeho. Chvilku nato se v přesilové hře prosadil z dorážky Bičiště a domácí vedli dva nula. Za hosty odpověděl nastřelenou tyčkou Aleš Půlpán. Ve 27. minutě se mohli Trutnovští konečně radovat. Shamolin našel před brankou volného Tomáše Půlpána a hosté snížili. Více ze hry měli domácí, ale další své šance už využít nedokázali. Král neměl v nájezdu dostatečnou rychlost, a tak ho zakončil střelou z dálky, neuspěl ani Michálek, který neproměnil nařízené trestné střílení.

Ve třetím dějství hosté přidali, jejich rychlé protiútoky dělaly domácí obraně potíže, gólem ale neskončil ani jeden. Naopak v čase 50:22 vystřelil po ledě Kříž a jeho rána po ledě skončila až v síti trutnovské branky. Krátce nato střelec třetí nymburské branky fauloval a hosté snížili. Frodl neudržel Poulovo nahození a Aleš Půlpán neměl problém doklepnout puk do odkryté branky.

Žádné drama se ale nekonalo. Nymburští už hosty do vážnější šance nepustili a vítězství si pohlídali.

„Týden jsme se na utkání v boji o první desítku připravovali," uvedl k zápasu nymburský trenér Pavel Bičiště. „Byl to bojovný zápas. Od začátku až do konce jsme šlapali a šli jsme za vítězstvím," těšilo nymburského trenéra po vítězném utkání.

Ve třiatřicátém kole jedou nymburští hokejisté na půdu soupeře. To se představí na ledě až šestnácté Bíliny. Utkání je na programu v sobotu 13. února od 17.30 hodin.Nymburk je nyní devátý.

Branky: 22. Šimek (Kříž), 24. Bičiště (Eis, Knesl), 51. Kříž (Král, Šimek) – 27. Tomáš Půlpán (Shamolin), 54. Aleš Půlpán (Poul, Fedulov). Rozhodčí: Horinek. Vyloučení: 6:4, navíc proti Trutnovu nařízeno TS, Jindra (N) 10 min. os. tr. Využití: 1:2. Oslabení: 0:0. Diváci: 240. Třetiny: 0:0, 2:1, 1:1. Vývoj skóre: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2.
NED Hockey Nymburk: Frodl – Kříž, Loučka, Knesl, Pýcha, Rittig, Novák – Michálek, Král, Šimek – Eis, Smejkal, Bičiště – Brzák, Jindra, Barbora – Kuzďas.

JAKUB MARVAN