DRACI BÍLINA – NYMBURK 3:4

Utkání se pro nymburské hokejisty vyvíjelo výborně. V 9. minutě otevřel skóre zápasu kapitán Nymburka Král, který překonal bezmocného Škubala v brance domácích. Druhou branku přidal Pácal, který potrestal další zaváhání domácí obrany. Vzápětí mohl přidal třetí branku Protivný, který byl faulován ve vyložené pozici, nařízené trestné střílení ovšem neproměnil.

Druhá třetina patřila naopak domácímu týmu, který se snažil s výsledkem něco udělat a to se mu nakonec podařilo. Domácí zvýšili aktivitu, což vedlo k několika faulům hostů a bílinští hokejisté dokázali dvě početní výhody v závěru druhé třetiny přetavit ve dva vstřelené góly a po čtyřiceti minutách tak svítil na ukazateli skóre vyrovnaný stav 2:2.

V úvodu závěrečného dějství se Nymburk vrátil po dorážce Šimka opět do vedení. Bílinští odpověděli Procházkou, jehož střela se zastavila na tyči nymburské svatyně. Dvě rychlá vyloučení krátce za sebou se pak stala pro domácí osudnými. V čase 53:53 totiž dokázali hosté zásluhou přesné Křížovy rány od modré využít dvojnásobnou přesilovku a vstřelit tak čtvrtý gól, který jak se později ukázalo, byl gólem rozhodujícím. Domácí stihli ještě v 57. minutě zásluhou Ziky snížit, ovšem vyrovnat se jim už nepodařilo. Böhm totiž mířil v obrovské šanci nad a ani v power play už domácí neuspěli.

Branky: 38. Böhm (Zika), 40. Havlůj, 57. Zika (Procházka) – 9. Král, 19. Pácal (Wszolek), 43. Šimek (Bičiště, Protivný), 54. Kříž (Kulich). Rozhodčí: Krob – Ševic, Votrubec. Využití: 2:1. Třetiny: 0:2, 2:0, 1:2. Vývoj skóre: 0:2, 2:2, 2:4, 3:4.
NED Hockey Nymburk: Brázdil – Kříž, Rittig, Kulich, A. Kuzďas, Cicvárek, Pokorný – Eis, Král, Brzák – Bičiště, Šimek, Protivný – Wszolek, Kadlec, Pácal.

JAKUB MARVAN