NYMBURK – HC ŘISUTY 6:4

Po dlouhé době s brankářskou jedničkou Matouškem začali hokejisté Nymburka parádně a už na začátku 2. minuty se radovali z úvodního gólu, který dal Bičiště. Po dvou ubráněných oslabeních se radovali i hosté. Brém našel mezi kruhy Krpatu a bylo vyrovnáno. Ještě do první přestávky ale vrátil vedení domácím znovu Bičiště.

V úvodu druhé části se hostům opět podařilo srovnat. Znovu do vedení mohl poslat domácí Kadlec, jenž byl ve vyložené šanci zahákován, nařízené trestné střílení ovšem neproměnil. Krátce nato se však domácí přeci jen radovali. Král našel ideálně Eise a ten potřetí překonal hostujícího Schwambergera.

Začátek závěrečného dějství se nesl ve znamení náporu hostů. Matoušek několik ošemetných situací vyřešil, na Krausovu dorážku do odkryté klece už ale nestačil. Chvíli poté inkasovali domácí znovu. Ovšem byl to sporný okamžik, nebo útočící hráč stál v brankovišti a bránil Matouškovi v pohybu.

Rozhodčí však branku uznal, což Matoušek neunesl a za protesty putoval do sprch. V brance jej tak musel nahradit Brázdil. Hosté šli poprvé v zápase do vedení, jenže sporná inkasovaná branka domácí nakopla. Za pouhých 74 vteřin bylo opět vyrovnáno. V 56. minutě se Řisutští opět radovali z gólu, ten však byl dosažen volejbalovým způsobem, čehož si hlavní arbitr všiml, a tak byl stav nadále vyrovnaný. Pouhých několik desítek vteřin. Schwamberger neudržel v lapačce střelu od modré, puk mu vypadl a ještě nedávno řisutský Wszolek poslal Nymburk opět do vedení. Hosté ještě zkusili odvolat gólmana, v power play však inkasovali z hole Krále pošesté.

„Klíčovým momentem byl náš rychlý vyrovnávací gól na čtyři čtyři, který vstřelil Kříž. Kdyby soupeř udržel vedení delší dobu, zřejmě bychom s tím už těžko něco dělali. Takhle jsme se rychle vrátili do zápasu a nakonec dokázali zvítězit," řekl po zápase trenér Nymburka Pavel Bičiště.

Branky: 2. Bičiště (Protivný), 19. Bičiště (Šimek, Protivný), 31. Eis (Král), 52. Kříž (Král, Dulovec), 57. Wszolek (Bičiště, Kulich), 60. Král (Dulovec, Kulich) – 17. Krpata (Brém, Kraus), 27. Vlček (Šubrt, Tomáš), 48. Kraus (Brém), 51. Kraus (Vlček, Šubrt). Rozhodčí: Kostourek. Vyloučení: 6:3, navíc Matoušek (N) os. tr. do konce. Využití: 0:0. Oslabení: 0:0. Diváci: 160. Třetiny: 2:1, 1:1, 3:2. Vývoj skóre: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:4, 6:4.
NED Hockey Nymburka: Matoušek (od 51. min. Brázdil) – Rittig, Kříž, Kulich, Kuzďas, Cicvárek, Dvořák – Eis, Král, Brzák – D. Protivný, Bičiště, Šimek – Kadlec, Dulovec, Wszolek.

JAKUB MARVAN