V zápase s Pelhřimovem jste vychytal čisté konto. Kdy se vám to povedlo naposledy?

Tuším, že jedna se mi povedla i loni, ale rozhodně si vzpomínám na zápas v Děčíně předminulou sezonu, kdy jsme vyhráli čtyři nula a já chytil tři sekundy do závěrečné sirény samostatný nájezd.

Počítáte si vychytané nuly? Pokud ano, kolik jich máte?

Nepočítám, nula je jen třešnička na dortu. Priorita je vítězství.

Vyhráli jste nad Pelhřimovem zcela jednoznačně, byl zápas tak snadný?

Nebyl. První třetinu jsme chtěli hrát na krásné akce a do prázdné branky a soupeř hrozil z protiútoků. Ve druhé jsme se vrátili k naší hře a soupeře rozstříleli v pěti minutách. Ale i přesto to soupeř nevzdal a snažil se urvat si pro sebe lepší výsledek.

Kdy vám bylo v bráně nejhůře?

Loni při zápase v Jindřichově Hradci, kdy jsem dostal přibližně ze sedmi střel osm gólů. Za záda mi spadlo všechno, co soupeř jenom nahodil na branku.

Váš tým momentálně šlape, máte formu a jste první. Jak dlouho se chcete na prvním místě udržet?

Samozřejmě až do posledního zápasu sezony.

Máte nebo měl jste nějaký brankářský vzor?

Mám rád spoustu špičkových brankářů, které sleduji a od kterých se snažím odkoukat to nejlepší, co můžou nabídnout. Asi nikdy jsem nevzhlížel pouze k jednomu maskovanému muži.

V dalším zápase jedete do Jindřichova Hradce, který je jasně poslední a má velké problémy. To je další příležitost vychytat nulu…

Zápasy s „Jindřicháčem" jsou vždycky velmi náročné, zejména pokud hrají na domácím kluzišti. Navíc soupeř v posledních zápasech ukázal, že hrát umí a dokáže sebrat body i silným soupeřům jako je Kolín nebo Tábor. Budeme muset hrát s pokorou bez zbytečných chyb, které by mohly soupeři ukázat, že může obrat o body i nás.