„Havlíčkův Brod byl velmi těžký soupeř a my jsme do zápasu vinou zranění nastoupili v dosti slepené sestavě. Bylo nás rovných patnáct do pole a někteří hráči museli nastoupit na jiných postech, než jsou zvyklí," začal hodnocení zápasu trenér nymburského celku Pavel Bičiště.

Přesto neměli domácí špatný vstup do zápasu a v první části se Stehlík dostal do dvou velkých šancí, ani v jedné ale neuspěl. „Bohužel nedal ani trestné střílení, ani samostatný nájezd, do kterého se dostal krátce poté," litoval po zápase Bičiště. „Nevím, jak by to utkání vypadalo dál, kdyby z těchto šancí byly dva góly. To si netroufám tvrdit, ale třeba by to bylo jiné," polemizoval kouč.

Na kdyby se však nehraje. Stav byl tedy po první třetině bezbrankový, ve druhé části vstřelili dva góly hosté a šli do vedení. „My jsme se nedostali prakticky k ničemu," přiznal smutně šéf nymburské střídačky.

Podobný ráz utkání měla i závěrečná dvacetiminutovka, v níž brankář Brázdil inkasoval ještě čtyřikrát. „Už to byla taková honěná kočky s myší. Byli jsme nedůrazní v obranné třetině, nedali jsme si přihrávku na hokejku," nacházel příčiny neúspěchu trenér. „Soupeř hrál dobře a je třeba ho sportovně pochválit. Nyní jedeme do Klatov, což je další těžký soupeř. Nevím, jestli už budou k dispozici zranění Šimek s Čapkem, myslím si však, že ještě ne," řekl na závěr hodnocení utkání nymburský trenér Pavel Bičiště.

Jakub Marvan