Jak byste zhodnotil základní část?

Vstup do soutěže jsme měli špatný, když jsme pětkrát prohráli. Pak přišlo období, kdy jsme se zaměřili na obranu a všechno to začalo klapat jak mělo. Vyšel nám závěr, kdy jsme vyhráli čtyřikrát za sebou. V tabulce jsme se dostali tam, kam jsme chtěli. Získali jsme o jedenáct bodů více než vloni. Mít štěstí v koncovkách některých zápasů, mohlo být bodů i více a mohli jsme být i v první šestce.

Dlouho jste se pohybovali v tabulce okolo 11. – 12. místa, nakonec jste skončili na osmém místě. Je to splnění předsezonního cíle?

Určitě ano. Okolo desátého místa to bylo jednu chvíli hodně vyrovnané a my jsme se chtěli vyhnout bojům v play out. Nakonec jsme mohli jít i do první šestky. S konečným osmým místem panuje spokojenost.

Příliš se vám nedařilo v domácím prostředí, kde jste se umístili až na dvanáctém místě. Naopak v tabulce venku to byla skvělá třetí příčka…

Doma se možná hráči snaží více ukázat divákům a snaží se hrát něco víc, než je v jejich silách. Venku naopak čekáme, s čím na nás vyrukuje soupeř a hrajeme trpělivě. I když jsme venku zápasy prohrávali, tak jsme byli schopni je otočit a vyhrát. Na druhou stranu když přijede soupeř k nám, tak se snaží hrát to co mi venku. Čeká na naše chyby a pak je potrestá. Doma nám nešly moc přesilovky. Pro příští rok jsem si jako jednu z priorit stanovil nacvičení přesilovek, abychom měli nacvičených několik variant a neimprovizovali jsme při nich.

Ve kterém zápase jste byl nejvíce spokojený s výkonem svého mužstva?

Výborný zápas jsme odehráli ve Vrchlabí. Líbila se mi bojovnost, všichni tahali jak nahoru, tak dolů. Povedlo se nám dát dva góly v oslabení. Výborná byla disciplína. V domácím prostředí byl asi nejlepší zápas s Kolínem, který se hrál ve výborné atmosféře. Hezké byly zápasy s Bílinou a Kláštercem, ve kterých padlo hodně gólů.

Se kterým zápasem jste byl naopak nespokojený?

To byl domácí zápas s Havlíčkovým Brodem, který skončil nula šest. U nich jsme hráli velmi dobře a vyhráli jsme tam. Myslel jsem, že doma je potrápíme a bude to vyrovnané utkání. Na zápas jsme sice nebyli kompletní, ale na to se nechci vymlouvat.

V předkole play off jste narazili na Žďár. Co chybělo k tomu, abyste přes něj postoupili dál?

Už nám docházely síly. Ve druhém utkání jsme stáhli tříbrankový náskok, ale stálo nás to hodně sil. Žďár už si pak ve třetím zápase šel za svým. Když nebudeme proti takovému týmu kompletní, tak nemáme šanci.

Který z hráčů vás nejvíce překvapil svými výkony. U kterého hráče jste viděl největší progres?

Asi Martin Šimek, který se v průběhu sezony stal kapitánem týmu. Svoji úlohu vzal zodpovědně. Ještě více zrychlil a jeho výkony šly nahoru. Hrál pro tým, a letošní sezona mu sedla. Škoda, že se v posledním zápase základní části zranil a v předkole proti Žďáru nehrál. S ním v sestavě by to bylo proti Žďáru jiné. Tomu věřím.

V závěru sezony a v předkole play off chyběl brankář Brázdil, který přestoupil. Chytat tedy musel Matoušek. Oslabilo to nějak tým?

Roman Matoušek je zkušený a zodpovědný gólman. Díky své práci kondičního trenéra ve fitness má výbornou fyzičku. V sezoně toho odchytal minimum, ale svoji úlohu zvládl parádně. Nelze říct, jak by to dopadlo, kdyby chytal Brázdil, v každém případě ale Matouškovi nelze nic vytknout.

Koho tipujete, že vyhraje play off skupiny Západ a postoupí do kvalifikace?

Líbí se mi jak hraje Tábor a Jablonec. Tyto dva týmy tipuji do kvalifikace.

Ve skupině Východ je obrovským favoritem Frýdek-Místek, který skupinu vyhrál. Jak vidíte jeho šance?

Třinec spolupracuje s Frýdkem-Místkem a má to jako svoji farmu. Chtějí vyhrát a postoupit do první ligy. Myslím, že to dotáhnou do úspěšného konce a postoupí.

Jak se vám líbil letošní ročník druhé ligy, kdy nepostupovalo do play off šestnáct týmů, ale jen šest a další čtyři šly do předkola? Další pak mělo čekat play out, které bylo ale nakonec zrušeno.

Spousta týmů bojovala o první desítku a soutěž tak byla určitě zajímavá. Rozhodně lepší, než když postupovalo do play off šestnáct týmů a každý věděl, jestli si to play off zahraje nebo ne. Play out ale byla blbost od samého začátku. K tomu přispěla i pravidla, kdy vlastně bylo možné do play out postavit zcela nové mužstvo. Příští rok by se měla hrát druhá liga ve čtyřech skupinách, tak uvidíme, jak to bude vypadat.

JAKUB MARVAN