Úvodní část domácím nevyšla. Nejprve po ztrátě puku na modré přišla rychlá přihrávka na volného hráče soupeře, který zůstal sám před Brázdilem a pohodlně zakončil. Druhou branku pak inkasovali domácí v přesilové hře.

„Bylo vidět, že soupeř je výkonnostně někde jinde. Ale hrát se dá s každým. O přestávce jsme si k naší hře něco řekli a ve stejném složení jsme nastoupili i do druhé třetiny," řekl po zápase trenér Nymburka Pavel Bičiště.

Ve druhé části se však obraz hry nezměnil. Táborští domácí hokejisty do zakončení nepouštěli, naopak sami přidali další dvě branky. „Po čtvrté inkasované brance jsem chtěl oživit hru a trochu jsem přeházel útoky. Také jsme vystřídali gólmany. Podařilo se nám dát gól v přesilové hře a hned pár vteřin nato jel Král sám na brankáře a kdyby dal, vývoj zápasu mohl být jiný," litoval nymburský kouč nevyužitého nájezdu kapitána týmu.

V závěrečném dějství domácí ještě třikrát inkasovali a výsledkem je tak poměrně vysoká prohra. „Ve třetí části jsme se alespoň dokázali udržet trochu více v soupeřově třetině. Kluci to nezabalili, snažili se hrát až do konce," hledal alespoň nějaká pozitiva kouč. „Bohužel celkově v zápase jsme udělali velké množství chyb a soupeři jsme góly po našich chybách nabídli. Měli jsme opět příliš mnoho vyloučených a síly proti kvalitnímu soupeři docházely. Kluci se snažili, ale nutno přiznat, že na soupeře jsme neměli. Byl jednoznačně lepší. My jsme hráli to, na co máme. Třeba kdyby Král využil svůj nájezd, mohlo to být ještě zajímavé, ale s tolika chybami a takovým soupeřem o vítězství asi přemýšlet nelze," pronesl na závěr nymburský kouč.

Jakub Marvan