V sobotu ráno odstartovalo hasičský víkend na Nymbursku druhé kolo Polabské ligy v požárním útoku dobrovolných hasičů v kategoriích muži, ženy a smíšenka v Kamenném Zboží.

Na překrásném fotbalovém hřišti padaly pěkné časy, které se budou započítávat do celkového hodnocení. Poděkování za fantastickou atmosféru patří Sboru dobrovolných hasičů Kamenné Zboží a všem zúčastněným.

Přímo z Kamenného Zboží odjížděli hasiči z Velenky a Kounic na svou okrskovou soutěž do Semic, kde probíhala soutěž okrsku Velenka, Kounice, Vykáň, Semice, Starý Vestec, Bříství, Chrást a Přerov nad Labem. Kromě dospělých se soutěže účastnily kolektivy mladých hasičů dané oblasti.

Mladí hasiči změřili síly v Sadské.
Postup vyhrála Písková Lhota

Nejstarší hasič okrsku, nesoucí titul Zasloužilý hasič, Alois Pýcha hodnotil soutěž jako velmi vydařenou.

Dále se pokračovalo na opačném konci regionu, konkrétně Memoriálem Bohumila Jeníka a Františka Říhy v Budiměřicích, kterého se zúčastnilo čtyřicet družstev včetně dětí.

V pravé poledne se rozeběhly tradiční hasičské slavnosti ve Velkém Zboží, kterou poctila i francouzská delegace a vedení Města Poděbrady.

Po soutěži a statických ukázkách se sobotní slavností a oslava 111. výročí založení Sboru dobrovolných hasičů Velké Zboží završilo skvělou kulturní zábavou.

Další hasičské akce nás čekají a jste na ně všichni srdečně zváni.

Pietní akt v Městci.
Vzdali hold hasičům v odboji


BLANKA BURYANOVÁ