„Zápas jsme chtěli odehrát, bohužel počasí nám to nedovolilo. Pro nás to není nic příjemného, protože se to bude dohrávat v týdnu a to bude těžší dát mužstvo dohromady než o víkendu," uvedl k nesehranému střetnutí hrající trenér Sokolče Marek Soukup. „Každopádně to hrát nešlo, hřiště bylo pod vodou," hlesl Soukup.

Podobný názor má i hostující strana. „Bylo absolutně nemyslitelné, aby se hrálo. Na velké části trávníku byla voda. Je jasné, že se to muselo odložit, ačkoliv jsme zápas chtěli také odehrát. Na druhou stranu jsme si v poslední době zvykli na anglické týdny, kdy jsme sehráli několik utkání ve středu, tak to snad nebude pro nás takový problém. Musíme se s tím vypořádat, nedá se nic dělat," uvedl manažer libického klubu Miroslav Tomáš.

Obě strany se hned na místě dohodly na náhradním termínu. Tím bude úterý 11. června od 18 hodin. „Uvidíme, jak to budou hráči stíhat z pracovních důvodů," řekl sokolečský trenér.

Libice dlouho bez zápasu nebude. Poté, co byla vyřazena týmem Velimi z Poháru FAČR, vstoupí ve středu do Krušovického poháru. V prvním kole bude hrát na svém trávníku s týmem Záryb, který je poslední v krajské I.B třídě ve skupině B. Středeční zápas začne v 18 hodin.

Do bojů zasáhnou i další okresní celky. V úterý hrají od 18 hodin doma Poříčany s týmem Jílového, o den později pak změří ve stejný čas síly fotbalisté Sadské se Semicemi, Lysá jede do Poříčí a Polaban Nymburk do Rejšic.