Poslední dny pro vás musely být hodně hektické. V podstatě vedete dvě mužstva najednou. Jak to zvládáte?

Mohu vám potvrdit, že se opravdu nenudím. Třikrát trénink a zápasy o víkendu. Malou útěchou je, že domácí zápasy v Libici jsou dopoledne, že nyní o víkendu to byla jen sobota. Libice potřebuje udělat co nejrychleji ještě důležité body. Na tom pracujeme. V Pátku se zase chceme naučit něco nového a dát hře jiný směr. Takže takhle nějak zatím funguji pro dva týmy. Ale po tomto víkendu může být vše jinak.

Jak se tedy bude situace vyvíjet nadále? Budete trénovat Libici i Pátek současně?

Minulý týden jsem přijal nabídku Pátku, kde se vize má a vedení na spoustě místech shoduje. Musím říci, že mé vystoupení v Libici mi dává ránu za ranou. Ale přivedl jsem sebou hráče, další jsem na začátku přemluvil ať zůstanou, proto chci pomoci, co budu zvládat. V neposlední řadě mi vedení dalo možnost být trenérem, za to děkuji, ale myslím, že představy všech stran byly asi jiné. Ale jak jsem říkal, po tomto víkendu může být situace úplně jiná. Zatím tedy dvakrát Pátek, jednou Libice a utkání. Naštěstí se kříží jeden zápas, to bylo také pro mou nabídku směrem k Libici rozhodující.

V Libici jste od zimy. Co se vám povedlo a co si myslíte, že je potřeba zlepšit?

Tak to vám mohu říci naprosto jednoznačně. Povedlo se mi spolu s vedením udržet, dotáhnout, sehnat nebudu říkat kádr, ale počet hráčů, aby se dala sezona hrát. Dodnes nevím proč, ale příchod a ochota hráčů působit zde, byla často malá. Jestli se ptáte na herní styl, natrénování, posun týmu, tak se mi toho povedlo opravdu pramálo. Zlepšit? Viděl bych to takhle: po skončení sezony to bude chtít zlepšit celé fungování klubu. A nyní do posledních pěti kol? Snažím se stále zapracovat na soudržnosti hráčů, dát srdíčko do každého zápasu, minuty v zápase a jezdit po zadku když se nedaří. Momentálně nám nic jiného nezbývá. Ukázat, že nikdo nic nevypouští a bojuje za Libici.

Jak se vůbec seběhlo to, že jste nyní trenérem Pátku?

Po utkání v Jedomělicích, kdy jsem prožíval opravdu šok již od sobotního rána až po samotné utkání, jsem řekl vedení Libice, že po domácím zápase s Brandýsem končím. Byl jsem zlomený a rozhodnutý si dát pauzu a vše si urovnat v hlavě. Zřejmě se něco dělo současně i v Pátku a úplně náhodně zazvonil telefon. Pár setkání, hovorů, objasnění stavu a dál už bylo vidět v sobotu na Bohemii. Po roce v Poděbradech, ten kraj tady znám a to bylo jedno z plusů. Pro Pátek. Ale tam pro mě hodně znamená i jejich zázemí, práce s mládeží, vize klubu. Je to vše ale čerstvé, vše se ještě dotahuje, ladí.
Nyní jste vedl poprvé mužstvo Pátku v derby proti Bohemii Poděbrady.

Jaký to byl zápas z vašeho pohledu?

Měl jsem za sebou dva tréninky s týmem, v zápase jsem Pátek viděl proti Břežanům, což bylo spíše tréninkové utkání, takže od hry se silným soupeřem jsem nevěděl, co mám čekat. Strašil mě výsledek se Sokolčí 6:0. Nazval bych tedy společný vstup do tohoto zápasu jako očekávání.

Vy jste na podzim Bohemii trénoval, tým soupeře jste tedy znal. Co bylo hlavním bodem vaší předzápasové přípravy?

Dnes již je po derby, můžeme s taktikou ven (smích). Nevím kdo jiný by hráče Bohemie měl znát více, rok jsem je vedl, představu jsem tedy měl. Moje představa byla vyřadit stopery Bohemie ze hry pro rozehru a donutit beky a brankaře k dlouhým nákopům. Naši hráči aby měli vše pak perfektně rozebrané a míče sebrali. První část fungovala, druhá bohužel ne. Nedokázali jsme souboje vyhrát, sebrat odražené míče, naopak jsme z toho do osmé minuty dvakrát inkasovali.

Změnilo se podle vás hodně mužstvo Bohemie od podzimní části soutěže?

Myslím si, že se Bohemie posunula dopředu ve hře na soupeřovu branku a zůstala ji dobrá kombinace po zemi. Rychlá a krátká kombinace byla dobrá. Naopak mě hodně zklamala ve hře dozadu, tam jsem ji nepoznával. A ani brankař si v pokutovém území zdaleka nepočínal tak jistě jako jeho předchůdce, i když určitě svou kvalitu na čáře má.

Jaký je tedy váš osobní cíl do zbytku letošní sezony?

Mé cíle jsou zcela jasné. V Libici si z celého srdce přeji udržet stávající soutěž, udělat body a odejít s čistou hlavou a podívat si lidem, co tomu tam věnují svůj čas do očí. Pátku bych chtěl za zbývající utkání alespoň malinko vtisknou svůj styl hry, hrát tedy fotbal, který by se líbil a táhl fandy.