Turnaj Kevin cup vznikl v roce 2001 a každoročně se hraje v zimě (kromě roku 2013 a 2014) v hale Bios, i v létě, a to na hřišti v Odřepsích. „Letos bylo přihlášeno osm týmů," uvedl pořadatel klání Luboš „Kevin" Jelínek.

Týmy FC Marek, Avengers, FCS Poděbrady, FK Odřepsy, Lido, Los Funďos, Pojď na párek a The Gunners byly rozděleny do dvou skupin, kde bojovaly každý s každým a do vyřazovacích bojů šly všechny celky. Ty se pak utkaly křížem s mužstvy z druhé skupiny. „Ve vyřazovacích soubojích byly úspěšné týmy Marek, Pojď na párek, FCS Poděbrady a Avengers," řekl Jelínek.

V zápase prvního semifinále se utkali již ostřílení mazáci turnaje, s hlavním tahounem Ríšou Caldou v brance FC Marek, s nováčkem Kevin cupu, týmem Pojď na párek ze Štěrbohol. Ten zvítězil jednoznačně 6:1. Ve druhém semifinále se utkaly pořádající FCS Poděbrady, v jejichž dresu nastupoval i hlavní organizátor akce, se zkušenými Avengers, kteří jsou vítězi letních turnajů 2015 a 2016. Do vedení se dostali domácí a těsné vedení 1:0 udrželi.

Zápas o třetí místo lépe zvládl tým FC Marek a porazil Avengers 6:2, a tým oblíbené poděbradské hospůdky se umístil na stupních vítězů.

V pěkném finále okořeněném pěknými akcemi se utkal tým FCS Poděbrady s týmem ze Štěrbohol a po základní hrací době na ukazateli svítil výsledek 5:5, přičemž ještě minutu před koncem vedli Poděbradští 5:4. „Vedení jsme ale neudrželi a v penaltovém rozstřelu podlehli týmu Pojď na párek 2:3. V našem týmu zavládlo chvilkové zklamání, protože na vítězství čekáme již od léta 2004 a takhle blízko jsme triumf za dvanáct let ještě neměli," litoval zklamaný Luboš Jelínek.

Nejlepším hráčem Kevin cupu se stal Ondra Štika a nejlepším brankářem byl Ondra Češek, oba z vítězného mužstva.

Pořadí

Skupina A1. FC Marek
2. FCS Poděbrady
3. FK Odřepsy
4. Avengers

Skupina B1. Los Funďos
2. Pojď na párek
3. Lido
4. The Gunners

Konečné pořadí1. Pojď na párek
2. FCS Poděbrady
3. FC Marek
4. Avengers