Jedná se o nový projekt. A bude to velká sláva. Podobně jako při akci Dneska první liga! To se bylo na zápas I.A třídy Sokoleč – Polepy podívat téměř tisíc lidí. „Je to v rámci projektu, který domluvili šéf sportovního kanálu ČT4 Jiří Ponikelský a Miroslav Pelta. Středočeský kraj půjde jako první, vysílat se bude v neděli dopoledne. Více podrobností zatím nemám," řekl Deníku komentátor České televize Pavel Čapek.

Pro všechny fotbalisty na této úrovni to bude něco zcela nového. Zřejmě nikdo z nich před kamerami televize ještě nehrál. Někteří jsou ale už zkušení a kolena se jim rozklepat nemusí. O tom ví své brankář Bohemie David Václavík. „Je to něco nového. A je jasné, že někdo si z toho může dělat těžkou hlavu," říká Václavík, který několik sezon právě ve Velimi působil. Pro něj bude zápas o to pikantnější. „To je pro mě větší motivace. Část kariéry jsem tam prožil a těším se na krásný velimský areál," řekl gólman Poděbrad.

Čtěte také: Pelta chce Libu i do vedení FAČR

Také Jan Bobek za Velim hrál. Oba v době, kdy mužstvo válelo v divizi. „Je to určitě zajímavé pro diváky, kteří sledují nižší soutěže a mohou alespoň porovnat, jak vypadá profesionální utkání a utkání nižší soutěže v televizi," uvedl Bobek. „Myslím, že to bude zajímavé i pro hráče a slabší povahy mohou být před zápasem nervóznější. Ale můj názor je takový, že v zápase stejně hráč nevnímá, jestli je sledován kamerou nebo není. Naopak by to mělo hráče více motivovat," říká poděbradský zadák a přidává jednu radu. „Někteří hráči by si měli přenos nahrát, aby viděli realitu a nebyli ukřivdění, když je trenér za něco kárá," uvedl.

Stejně tak budou pod drobnohledem kamer trenéři. Právě ti, kdo hráče peskují za zkaženou přihrávku nebo chybu. „Na jedné straně to je pro všechny motivace, na druhou stranu bude i tréma. To je jasné. Trenéři se budou určitě snažit vystupovat slušně. Vždyť budou v televizi," směje se asistent poděbradského trenéra Miroslav Dolejš. „Pro všechny zúčastněné to bude svátek, navíc se všichni znají a několik našich hráčů u soupeře působilo. Jsem zvědavý na sledovanost v televizi a kolik lidí přijde na stadion," řekl Dolejš.

Jedním z mladších hráčů, který by se mohl v utkání objevit, je dvacetiletý obránce Ondřej Hněvsa. „Nervozita asi trochu bude, ale ne během zápasu. Ten si chci pořádně užít a jí do něj naplno," má jasno Hněvsa. „Je to skvělý nápad přivést k fotbalu další lidi a ukázat, že i v těchto soutěžích se hraje dobrý fotbal. Je to něco úplně jiného, než jsem doposud mohl zažít a moc se na to těším," přijal radostnou zprávu o televizním utkání mladý fotbalista Bohemie a pokračuje: „Věřím, že bude skvělá atmosféra a přijde mnoho diváků," dodal Hněvsa.

Dalším utkáním nového projektu, který bude vysílat televize, je zápas Doksy – Unhošť, který se hraje v neděli 16. dubna.

Čtěte také: Jirny přišly kvůli dluhům o náskok na čele ČFL