O tom, že Brandýs dotáhne dobře rozehranou sezonu do zdárného konce, pochyboval už delší dobu málokdo. Že splní svůj cíl tak brzy a suverénně, ale překvapuje i samotné hráče.

„Postup je nečekaně rychlý, ale cesta k němu nebyla tak jednoduchá. V soutěži může každý porazit každého a není slabého soupeře. My jsme každý zápas bojovali jeden za druhého, asi proto slavíme s předstihem," má jasno kapitán David Folwarczny.

Právě on svým gólem do sítě Poříčan symbolicky zpečetil hladkou tříbrankovou výhru, která uchovala náskok na třetí Zbuzany na úrovni patnácti bodů. Ve hře už jich ovšem zůstává pouze dvanáct.

Zleva šéf mítinku Zdeněk Lubenský, primátor Kladna Milan Volf, hlavní hvězda Eliška Klučinová a předseda AC Tepo Jiří Klesnil
Do Kladna přijedou borci čtyř kontinentů, vrací se Klučinová i Helcelet

Podle druhého nejlepšího střelce soutěže, který stejně jako několik dalších hráčů Brandýsa v přeboru uplatňuje zkušenosti z vyšších soutěží, už proběhly i menší oslavy. Ty hlavní prý ale přijdou na pořad, až pokud tým vyhraje celou soutěž.

Trenér Miroslav Sunkovský je stejného názoru. O postupu se dokonce nechce bavit dříve, než s týmem definitivně stvrdí i první místo.

Stát by se tak mohlo už v příštím kole, to lídr jede do Nového Strašecí, zatímco druhou Vykáň čeká možná stěžejní bitva o druhé postupové místo. Doma přivítá Zbuzany, na které má aktuálně čtyři body k dobru.

„I když Rakovník (čtvrté místo) udělal hodně bodů, tak tenhle zápas asi rozhodne všechno. Pokud vyhrajeme, budeme mít už velký náskok," vyhlíží trenér Čechie Vykáň Fabio Leggeri mač, kterému přidávají na atraktivitě bývalí prvoligisté v obou sestavách.

Hokejista Radim Šimek.
Z Tygra Žralokem. Šimek míří do Kalifornie za Hertlem

To, že měsíc před koncem soutěže, je volná už jen jedna příčka zajišťující divizi, kouče Vykáně nepřekvapuje. „Brandýs jsem viděl v začátku soutěže a neměl jsem pochybnosti, že jistě postoupí. Je to nejlepší mužstvo v kraji," složil kompliment soupeři, na jehož hřišti zakončí ročník. A dost možná už půjde o bezstarostný souboj dvou divizních nováčků.

Také Vykáň se totiž může pochlubit dobrou aktuální formou. Výhra nad Hvozdnicemi (3:2) byla čtvrtou v řadě, byť se domácí museli o výsledek nečekaně bát. Hosté se i za nepříznivého stavu vrátili dvěma góly do boje o body a dalšími šancemi sahali dokonce po vyrovnání.

Vítězně se před důležitým duelem naladily i Zbuzany, které i na třetí venkovní porážku v řadě odpověděly tříbodovým ziskem doma a bez větších problémů rozstřílely Semice. „Naši kanonýři se probudili a to je povzbuzení do závěrečných kol," uvedl trenér Luboš Urban po výhře 6:2.

Komu vydrží dobrá nálada déle?

Jaroslav Kostraba v pařížské hale Bercy.
Jaroslav Kostraba: Strach jsme v Paříži neměli