Příchod Pánka pomohl i Kadeřábkovi

Čelákovice se pyšní výbornou formou, na to budou chtít navázat v dalším utkání. „Jarní výsledky mužstva jsou dobré. Nyní v polovině jara jsme uhráli čtrnáct bodů, což je uspokojivé," je spokojený sekretář čelákovického klubu Milan Šikl.

Kde se bere u týmu taková fazona? „Příčinou je stabilizace kádru, který prakticky, až na malé výjimky, nastupuje stejný. Základní sestava se moc neměnila, hráči si na sebe zvykli, a tak lépe fungovala i souhra. V útoku pak příchod Pánka pomohl i Kadeřábkovi," řekl Šikl.

Ilustrační foto
Kam na fotbal

Dopolední termín Sokolečským nesedí

To Sokoleč se rozjížděla pomalu. Nyní se ale nese na vítězné vlně. „Myslím, že máme tým, který dokáže hrát v této soutěži s kýmkoliv. Ale bude záležet na momentální formě a taky štěstí. Navíc někteří nesnáší hrát dopoledne i to bude těžší než jindy," haní dopolední termín zápasu Radek Hruška, hrající trenér Sokolče.

Jeho tým se dlouho hledal. Neměl takovou formu, ale hlavně neproměňoval šance. „Soupeři na nás byli už připravení, navíc byli v situaci, kdy museli bodovat. Ztráta motivace, nováčkovská euforie byla pryč a sužovala nás zranění. Je toho hodně. Hlavně doma jsme byli marní," přiznal Hruška.

Horst Siegl během akce Dneska první liga! ve Zdicích na Berounsku.
Siegl: Jíloviště vedu dočasně, prioritou je liga

Vysokou porážku už hodil Union za hlavu

Bude zajímavé sledovat, v jakém rozpoložení nastoupí do utkání domácí fotbalisté, kteří v minulém zápase schytali šestibrankový debakl v Luštěnicích. „Zápas se pro nás vyvíjel dobře, leč nedali jsme šance. To se povedlo soupeři a poté se naše hra zcela rozsypala. Hráči si s trenérem vše vyříkali po zápase i na tréninku a myslím, že by následky neměly být. Jak se s tím tým vyrovná, uvidíme," řekl čelákovický sekretář.

Sekretář Šikl očekává vyrovnaný souboj

Fotbalisté Unionu vědí, že je čeká hodně silný protivník. Jak na něj? „Sokoleč měla po úvodní výhře šňůru bez výhry, ale to již skončilo. Dvě výhry se silnými soupeři ukazují, že již se vrací forma, patrně se vyprázdnila marodka. Znamená to, že musíme být pozorní v obraně a hlavně využít své šance. Očekávám vyrovnaný souboj stejně jako tomu bylo na podzim v Sokolči," má před zápasem jasno Milan Šikl.

Ilustrační foto.
Polaban dostane trávník za sedm milionů

Rozdají si to fotbalové mančafty, říká Hruška

Přestože Union dostal v minulém kole osm gólů, má jaře solidní formu. To ví i v hostujícím táboře. „Máme problémy se vstupy do utkání, ale snad se zadaří," usmál se sokolečský trenér. „Víme, že domácí chtějí hrát kombinačně, my také. Rozdají si to fotbalové mančafty. Mělo by to vyhovovat oběma," předpokládá kouč Hruška.

Union se prezentuje solidní defenzivou a spoléhá na rychlé útočníky. I v dalším zápase to může být recept na soupeře. „Budeme spoléhat na týmového ducha a hlavně na proměňování šancí, což nás trápilo hlavně v minulém kole. V ofenzívě budeme spoléhat na útočnou dvojici Pánek – Kadeřábek," věří oběma forvardům Milan Šikl.

Unionu chybí stopeři, Sokoleč je kompletní

V sestavě Unionu vypadl na pár zápasů kvůli zranění stoper Pikous, kterého nahradil Náhlovský. Ten však k dispozici trenéru Skuhravému nebude. „Náhlovský má pracovní povinnosti a ze zdravotních důvodů bude opět chybět Pikous. Ostatní hráči by měli být v pořádku," hlesl Šikl.

Marodka se vyprázdnila také sokolečskému týmu. „V současné době už jsou všichni v pořádku," dodal Radek Hruška.

Řidič dodávky, který nečekaně přejel do protisměru a čelně se srazil s kamionem Mercedes, na místě zemřel.
Řidič nepřežil střet na nymburském obchvatu

Čelákovice - Sokoleč

24. kolo I.A třída
sobota 6.5. 2017
10.15 hodin
hřiště Čelákovice

Bilance týmů

Union Čelákovice SK Sokoleč
10. místo  3. místo
33 bodů (jaro 14)  44 bodů (jaro 10)
skóre 54:52  skóre 55:38

Střelci týmů

16 – Kadeřábek 11 – Čáp
10 – Slunéčko 10 – Roman Fink
8 – Vacek 6 – Auer