I nadále se na prvním místě tabulky drží fotbalisté Vykáně. A to i přesto, že doma pouze remizovali bez branek s Mnichovým Hradištěm. Navíc to byla jejich čtvrtá domácí remíza v řadě. Že by Čechie zapomněla doma vyhrávat? „Vypadá to, že je to v této sezoně pravda (úsměv). Možná je to kvůli tomu, že jsme vyměnili některé hráče, změnili jsme systém hry, jsme možná trochu rychlejší a méně techničtí. Na našem menším hřišti to může být trochu problém," uvedl po utkání trenér Vykáně Fabio Leggeri.

Nutno ale připomenout, že hosté hráli velice dobře. „Bylo to vyrovnané utkání a myslím, že remíza je spravedlivá," řekl Leggeri. „My jsme měli více šancí v prvním poločase, nakonec mohl vyhrát soupeř kvůli naší chybě. Soupeř hrál dobře a doteď to bylo jediné mužstvo, které k nám přijelo hrát fotbal a ne jen bránit v jedenácti lidech ve vápně a hrát jak my Italové říkáme Catenacio," uvedl kouč Čechie.

Vykáň hrozila hlavně ze standardních situací, ze hry tentokrát tolik nebezpečná nebyla. „To je další věc, která je pro nás překvapením. Vždycky jsme byli ze hry nebezpeční, ale tentokrát nám to evidentně nešlo. Třeba v zápasech s Velimí a Horkami jsme měli hodně šancí. Hradiště ale bylo nejlepší soupeř, jaký tady hrál," dodal Leggeri.

Slavit mohli i borci Poříčan. Těm stačila na vítězství jediná branka, kterou dal ve druhém poločase Mužík. „Musím se opakovat. Doma se naproti zápasům venku, v nichž nemusíme tvořit, zbytečně trápíme. Před výkopem jsem proto krotil optimismus, aby se nenaplnily mé obavy, že to se Zelenčí nebude lehké. Hosté nás přehrávali a na jejich hře je pořád vidět rukopis někdejšího trenéra, internacionála Honzy Bergera. Nakonec jsem byl moc rád, že body zůstaly doma a stejně tak, jak říká Zdeněk Pačes, souhlasím s tím, abychom se v zimě posílili a podobných utkání tak odehráli minimum," svěřil se po závěrečném hvizdu poříčanský trenér Michal Mrázek.

Obrovskou radost si užívali v Čelákovicích. Union totiž zdolal mužstvo Radimi 4:2. Pro hosty to byl první porážka v letošní sezoně. „Je to pro nás hodně cenné vítězství. Dostali jsme se na patnáct bodů a hostům jsme připravili první porážku," radoval se sekretář Unionu Čelákovice Milan Šikl. „Soupeř byl rozčarovaný, asi s tím nepočítal," řekl sekretář.

Domácí hosty dokonale zaskočili. A to Unionu chyběli zkušení hráči jako Dalekorej a Galovič. „My jsme to měli postavené na bojovnosti a odhodlání mladých kluků něco dokázat. Každopádně jsou to důležité body," měl jasno Šikl.

Union v první půli dvakrát dotahoval, pak už střílel góly jen on. „Vedení čtyři dva jsme si pohlídali," dodal Šikl.