„Jako již tradičně se na utkání přišlo podívat i přes televizní přenos hokeje hodně diváků, za což jim chceme poděkovat, Utkání začalo ve velkém tempu a soupeř nás přehrával fotbalovou kvalitou. Vývoji utkání jednoznačně prospěla naše úvodní branka. Vykáň nás poté zamkla a po tyči a samostatné akci vyrovnala. Do poločasu jsme ještě dokázali strhnout vedení na naší stranu. Druhý poločas, stejně jako celé utkání byl v režii hostů, kteří nás přehrávali svojí fotbalovostí, ale na dokonale organizovanou obranu dlouho nemohli najít recept. Bohužel pro nás se do míče opřel Fülöp a zdálky srovnal," popisoval utkání manažer Poříčan Václav Kupr.

Ten chválil i hru soupeře. „V jarní části soutěže jsme se doposud nepotkali s kvalitnějším soupeřem než je Vykáň. Pro naše hráče to byl obrovský boj a já před nimi smekám, protože hrát se soupeřem, který má tolik individualit a je pořád na míči, je na fyzickou kondici přetěžké. Děkuji i soupeři za předvedenou hru a přeji Vykáni postup, protože patří jednoznačně o patro výše. Nás těší bodový zisk ze vzájemných utkání," dodal Kupr.

Vykáň musela dvakrát dotahovat, takže s bodem byla nakonec spokojena. „Můžeme jen litovat, že jsme nezužitkovali několik brankových příležitostí, při nichž se blýskl nestárnoucí Klíma. Touto plichtou jsme sice ztratili, nicméně naše šance na případný postup mezi krajskou elitu trvá. Nekoukáme se na věc jinak než rozumně, chápeme, co se kolem nás děje a především si uvědomujeme, že závěr sezony může být naproti všem očekáváním ještě velmi dramatický," řekl vykáňský kormidelník Fabio Leggeri.

Dlouho, předlouho čekali na své první jarní vítězství. Konečně se fotbalisté Unionu Čelákovice nadechli a vyhráli podruhé za sebou. Naposledy 4:0 v Zelenči. „První gól ze šesté minuty nás uklidnil, měli jsme míč pod kontrolou, domácí balony jen nakopávali a nám se dařilo je zachytávat. Na začátku druhé půle byli domácí aktivnější, ale bez šance. Je to zasloužené vítězství," byl spokojený sekretář Unionu Milan Šikl.

(mal, str)