ROŽĎALOVICE – KOSTOMLATY  8:0

„Podle sestavy je vidět, že jsme ji dávali horko těžko dohromady. Proto jsme měli z utkání obavy. Měli jsme štěstí, že Kostomlaty jsou jedním ze slabších soupeřů. Šancí jsme měli hodně, mohli jsme přidat další góly. Do budoucna musíme dát ale sestavu dohromady, máme pořád hodně zraněných. S výsledkem jsme spokojeni, byla to hezká sobota. Jsem rád, že nám přišli pomoct Kapal a Antoš, bez nich bychom to nezvládli," vyprávěl po utkání rožďalovický kouč Milan Švábenský.

„K tomu není co říct. Od začátku bylo jasné, kdo bude na hřišti pánem. Domácí nás ve všem převyšovali. Bylo jen otázkou času, kdy nám dají první gól a ten přišel dost brzy. Porážku jsme čekali, ale zase ne takovou. Musíme jet dál," nedělal z porážky tragédii Jaroslav Tománek, kostomlatský záložník.

Branky: Kunc 3, D. Najmon 2, Hůlek 2, Hojsák. Rozhodčí: Havlas. ŽK: 1:1. Diváci: 80. Poločas: 4:0.
Rožďalovice: Hospodka – Kulytschok, Pavel, M. Najmon, Musil (65. Kapal) – Hůlek, Havlík, J. Nechánský, Hojsák – Kunc (80. Antoš), D. Najmon.
Kostomlaty: Antl – Šulc, Houdek, Janata, Prošek – Kořán (46. Borufka), Tománek, Michal Sporiš, Petrnoušek (46. M. Večerek) – Pavlíček (46. Krejčík), Bárta.

KOVANICE – LOUČEŇ  2:1

„Hned od začátku měla Loučeň mírnou převahu, která trvala většinu prvního poločasu. Bohužel pro nás už ve 49. minutě tým Loučeně skóroval střelou k tyči.  Po změně skóre Loučeň poněkud povolila v tlaku a hra se vyrovnala. V 71. minutě za to byla potrestána střelou ze standardky, která propadla celým pokutovým územím a s odskokem zapadla do růžku soupeřovy branky. Vyrovnání jakoby Loučeň srazilo k zemi a my náhle věděli, že můžeme uhrát velmi slušný výsledek. Leden po přihrávce od Kollmanna nejdříve vyškolil hostujícího obránce a poté i gólmana a náhle se začalo rodit překvapení soutěžního kola," uvedl trenér Kovanic Josef Černý.

„Fotbal, který by z naší strany snesl přísnější měřítko,  jsme hráli pouze prvních patnáct minut druhého poločasu. Po zbytek zápasu jsme předvedli pouze podprůměrný výkon s řadou nepřesností. Soupeře jsme podcenili a ten nás zaslouženě potrestal," nehledal výmluvy trenér loučeňského mužstva Vladimír Honzák.

Branky: Kollman, Leden – Priščak. Rozhodčí: Lerch. ŽK: 1:3. Diváci: 50. Poločas: 0:0.
Kovanice: Dvořák – Krejčík (46. Gajdoš), Kukla, Mataj, Stránský – Trégl, J. Černý, R. Kopecký, Bureš (70. Kvasnička) – Kollmann, Leden (87. Kubina).
Loučeň: Bednář –  Špalda, Vlasák, Poulíček, Krupička – Priščak, Šulc (45. Holub), Štěpánek, Vrabec  (80. Hůlka)  – Mareš, Holánek.

HR. JESENÍK – M. KRÁLOVÉ  2:0

„Na tom, že jsme hráli v hodně neúplně sestavě, to bylo celkem dobré. Podali jsme dobrý výkon, hráli jsme s nasazením. Druhá půle byla dost dramatická, ale po druhém gólu bylo jasno. Soupeř nám branku nedal, my jsme měli více štěstí. Jsou to tři body, které jsme možná ani nečekali. Doma se nám ale daří," těšilo asistentku domácího týmu Janu Štočkovou.

„V desáté minutě jsme neproměnili penaltu, utkání mohlo vypadat jinak. Musím ale pochválit soupeře, hráli dobře a bojovali. My jsme měli jen asi tři náznaky šancí, nedokázali jsme se vyrovnat s organizovanou obranou domácích. Jeseník hrál dobře, my špatně, a navíc nám chyběla bojovnost. Klukům to moc nejde, ale výbor klubu nás nepodpoří. Musím se vyjádřit k vyloučení. Po zákroku Csóka za šestnáctkou nechal rozhodčí ve hře pokračovat a pak při ošetření domácího hráče asi po minutě si to rozmyslel a našeho gólmana vyloučil," hodnotil zápas královéměstecký trenér Petr Pařízek.

Branky: 40. R. Bílý, 62. Ott. Rozhodčí: Karlík. ŽK: 2:2. ČK: 59. Riesz – 85. Csók. Diváci: 70. Poločas: 1:0.
Hrubý Jeseník: L. Pulda – Lejnar, T. Hurych, P. Stránský, Zeman – Kozák, Riesz, R. Bílý, D. Pulda – Ott, Jeník (60. Krejčík, 63. T. Rais).
Městec Králové: Csók – Novotný, Langr, Hradečný, Kafka – Tůma, Křovina (46. Novák), Tyl (75. Pospíšil), Němec – Sedláček, Velenský.

BĚRUNICE – BOHEMIA B  4:0

„Potřebovali jsme vyhrát. Řekli jsme si, že na soupeře vlétneme, nenecháme ho hrát a to se vyplatilo. Dali jsme dva góly, i když se nám herně moc nedařilo. Upřímně řečeno, kdybychom neporazili ani Poděbrady, bylo by to hodně špatné. Měli jsme  dát víc gólů, šancí jsme měli tak na deset branek," uvedl běrunický trenér Zbyněk Eliáš.

„Jsme momentálně hodně zdecimovaní, musíme to nějak dohrát. Všichni museli hrát až do konce. Musíme si sednout s vedením a říct si, jak  soutěž dohrát. Máme asi šest zraněných. Ani Běrunice neměly velkou kvalitu a nejvíce úsměvné bylo, že domácí přestřelili bránu asi z půl metru. Spíš je to trápení než radost z fotbalu," ulevil si trenér poděbradské rezervy Miloš Novák.

Branky: R. Černý 2, Vaňura 2. Rozhodčí: Tvrdý. Bez karet. Diváci: 50. Poločas: 1:0.
Běrunice: K. Chrastný – Poláček, L. Hála, M. Čížek, Fiala – Náhlík, R. Černý, J. Čížek (60. Štěpán), Majer – M. Černý, Vaňura.
Bohemia Poděbrady: Kadlec – Vácha, Bareš, J. Brtek, Hnát – Cuc, Chára, Lacina, Bělík – Novák, Fiedler.

VŠEJANY – PÁTEK  0:5

„Přijel k nám favorit soutěže. Přestože jsme dobře věděli o kvalitách Pátku, nechtěli jsme pouze bránit, ale hrát fotbal. Musím uznat, že Pátek byl po všech stránkách fotbalovější, přesto mě mrzí, že jsme mu čtyři branky darovali jako na zlatém podnose. Přitom v úvodních deseti minutách se šance počítaly pouze na naší straně. Poté jsme však hostující hráče dvakrát nepohlídali a prohrávali jsme 0:2. Vzápětí jsme měli jasnou gólovku, ale místo snížení jsme opět po hrubé chybě inkasovali. V úvodu druhé půle hosté zvýšili vedení krásnou střelou a v závěru opět trestali naší hrubku. Chci opět poděkovat našim fanouškům, kteří nám i po vysoké prohře po zápase zatleskali," zhodnotil zápas domácí trenér Jan Truksa.

„Čekali jsme těžké utkání. Dali jsme ale rychlé dva góly a to nás nakoplo. Zatím asi nejlepší utkání, co jsme odehráli. Jinak ve Všejanech skvělá atmosféra, diváci skvělí a rozhodčí řídil utkání také dobře," řekl k utkání pátecký fotbalista Jaromír Bulíř.

Branky: 12. Martin Paclík, 18. Marek Paclík, 38. Bulíř, 47. Novák, 89. Junek. ŽK: 3:3. Diváci: 100. Poločas: 0:3.
Všejany: Vaňura – L. Michl, T. Šáfr, Hejduk, Sutter – Balatka (70. Mádle), J. Říha (45. D. Říha), Král, Vašák – Bouška (70. Novák), Hanuš (80. R. Šáfr).
Pátek: Poláček – Černý, Kohoutek, Zedník (60. Junek), Bartheldy (74. Týma) – Novák, Jirásek, Bulíř, Zumr (20. Hošek) – Martin Paclík (80. Martin Vančura), Marek Paclík.

KOSTELNÍ LHOTA – SEMICE B  6:2

„Kdo neviděl, neuvěří. Semice byly do šedesáté minuty přinejmenším vyrovnaným soupeřem, na chvost tabulky určitě nepatří. Nedávají ale šance a o tom to je. My jsme se tak trochu trápili a nakonec nám to tam začalo padat. Jsem rád, že jsem svým výkonem pomohl našemu týmu k vítězství," měl velkou radost autor čtyř gólů Roman Fink. „Těším se na další kvalitní soupeře," dodal.

„První půle byla vyrovnaná, domácí příznivci říkali, že musíme dát pět gólů, ale bylo to naopak. Nedokážeme dát góly a to je náš hrob. Nastoupili za nás dva kluci z áčka a hráli velice dobře. Když ale nedáme góly, nemůžeme vyhrát," smutnil trenér semické rezervy Miroslav Koštíř.

Branky: 8., 48., 71. a 75. Roman Fink, 22. L. Bláha, 80. T. Drobný – 49. Vavřík, 89. Tyityiš. Rozhodčí: Salava. ŽK: 2:2. Diváci: 50. Poločas: 2:0.
Kostelní Lhota: J. Mácha – Michal Kvíz, Láska, Radek Fink (85. Šendera), L. Bláha – M. Drobný (46. M. Bláha), Sládek, T. Drobný, Telipský – M. Mácha (70. D. Hovorka), Roman Fink.
Semice B: Bělohlávek – Vorlíček, Jelínek, Macháček, Vavřík – Bošina, Langer, Semecký, M. Bubeník (46. Hobik) – Tyityiš, Holan.

PŘEROV NAD LABEM – OSTRÁ B  2:1

„Po celý zápas jsme měli mírnou převahu, nakonec jsme se strachovali do poslední minuty. Měli jsme asi sedm gólových příležitostí, ale dali jsme jen dvě branky. Pozitivní je, že se prosadili oba útočníci. Nejlépe to po zápase vystihl rozhodčí, který řekl, že to byl hrozný fotbal," usmíval se přerovský hráč Jan Kolenský.

„Myslím, že soupeř zase tak dobrý nebyl. Na můj vkus jsme dělali velké chyby, nedařily se nám přihrávky, hra nám nešla a hráči na sebe byli vulgární. Hráči se musí vzpamatovat, když budou hrát fotbal, bude to lepší. Kdyby hráli šachy a ne fotbal, udělali by líp," zlobil se na své hráče trenér rezervy Ostré Václav Uher.

Branky: 25. Adamec, 55. D. Valenta – 37. Verner. Rozhodčí: Kopic. ŽK: 3:4. Diváci: 90. Poločas: 1:1.
Přerov nad Labem: M. Valenta – Arazim, Čurda, Kadeřávek, Koutský (75. Kupka) – Šenkýř (88. Štika), Vodička, Neuhausel, Kolenský  (15. R. Veselý) – Adamec, D. Valenta (80. Šorel).
Ostrá B: Lukeš – Cabrnoch, Kostenko, Birkuš, Levý – Tangl, Jíša, Fiala, Mikéska (65. Kačík) – Verner, Vavřík.

Tabulka po 10. kole

1. Kost. Lhota             ⋌ 10 8 0 2 23:12 24
2. Pátek                      ⋌ 10 7 2 1 27:7  23
3. Loučeň                   ⋌ 10 6 3 1 19:7  21
4. Rožďálovice            ⋌ 10 6 1 3 22:12 19
5. Všejany                  ⋌ 10 6 1 3 22:17 19
6. Měst. Králové          ⋌ 10 5 1 4 24:17 16
7. Hr. Jeseník              ⋌ 10 5 0 5 18:15 15
8. Kovanice                 ⋌ 10 5 0 5 15:14 15
9. Ostrá B                   ⋌ 10 4 1 5 22:18 13
10. Přerov n. L.          ⋌ 10 4 1 5 12:18 13
11. Běrunice               ⋌ 10 3 2 5 16:20 11
12. Kostomlaty           ⋌ 10 3 0 7 11:33  9
13. Semice B               ⋌ 10 1 0 9 14:31  3
14. B. Poděbrady B     ⋌ 10 1 0 9  5:29  3

Střelci

10 – Bouška (Sokol Všejany), 9 – Roman Fink (Kostelní Lhota), 8 – Kollman (Kovanice),  7 – D. Najmon (Rožďalovice), 6 – Štěpánek, Holánek (Loučeň), 5 – Pavlíček (Kostomlaty), Hanuš (Všejany), Kunc (Rožďalovice), Riesz (Hrubý Jeseník), Zumr (Pátek), Doseděl ml. (Ostrá B), Adamec (Přerov), Vaňura (Běrunice), 4 – Hobik (Semice B), Kohoutek, Marek Paclík (Pátek), M. Mácha (Kostelní Lhota), 3 – Kostenko (Ostrá B), Ott, Dvořák (Hrubý Jeseník), Pokorný, Telipský (Kostelní Lhota), Bašus (Loučeň), Kukla (Kovanice), Brambora, Mašinda (Městec Králové), R. Černý (Běrunice), Hojsák (Rožďalovice).

Brankáři s nulou

7 – Poláček (Pátek), 5 – Janura (Všejany), 3 – Špígl (Rožďalovice), L. Pulda (Hrubý Jeseník), 2 – Bednář, Pistor (Loučeň), Heimrath (Ostrá B), Dvořák (Kovanice), Csók (Městec Králové), K. Chrastný (Běrunice), 1 – J. Mácha, Ostřížek (Kostelní Lhota), Pikner (Přerov nad Labem), Šafařík (Běrunice), Antl (Kostomlaty), Krupička, Sobota (Loučeň), Vavřík (Semice B), Hospodka (Rožďalovice).

Program 11. kola

SOBOTA: Pátek – Přerov nad Labem, Loučeň – Hrubý Jeseník.

NEDĚLE: Semice B – Rožďalovice, Ostrá B – Kostelní Lhota (10.15), Bohemia Poděbrady B – Všejany, Městec Králové – Běrunice, Kostomlaty – Kovanice.

Hraje se ve 14 hodin.