Byl jste hodně překvapený?

Hodně. Ale taky jsem si nějaký ten hlas poslal, takže jsem v to tajně doufal a nakonec to vyšlo. A chtěl bych poděkovat všem lidem, co mi poslali hlas a samozřejmě spoluhráčům, bez jejich pomoci bych se do teto soutěže ani nedostal.

Co na to říkali vaši spoluhráči?

Že to budu mít drahé a že někdo musí z mé rodiny v Nymburském deníku pracovat, že to není možné (smích). To byla sranda. Ale hlavně mi celá kabina pogratulovala a prý pro mě mají nějaké překvapení, tak jsem zvědavý (smích).

Musel jste něco přispět do hráčské pokladny?

Tady v tom případě by se spíš mělo dát z pokladny něco mě (smích). Néé, samozřejmě tady si to náš pokladník určitě pohlídá a nenechá si to ujít. Něco budu muset přispět.

V anketě zatím vítězí pouze fotbalisté vašeho klubu. Čím si to vysvětlujete?

No že v Ostré kopou ti nejlepší fotbalisté v okrese, to je jednoduché (smích).

Jak vzpomínáte na vaše fotbalové začátky? Kde jste dělal první fotbalové krůčky?

První fotbalové krůčky byly asi doma v pokojíčku, když jsem se snažil kopnout do míče a nespadnout u toho (smích). Ale jinak jsem začal hrát fotbal ve čtyřech letech ve Varech v tamní Slavii Karlovy Vary. Tehdy byly ve Varech dva týmy na vysoké úrovni, teď se tam hraje pouze divize. Vzpomínám na ně jenom v tom nejhezčím, jsem rád, že hraji fotbal a rodiče mě v tom podporovali a pořád podporují a za to jim moc děkuji.

Prošel jste Spartou Praha, Bohemkou a dalšími kluby. Kde se vám líbilo nejvíce?

Určitě se mi nejvíce líbilo ve Spartě, kde jsem prožil celé své dětství. Hrát v nejlepším týmu v republice, trénovat na Strahově, kde je devět tréninkových ploch, něco neskutečného. Nejméně asi v Bohemce, ale i tam bych našel hezké období za pana Slezáka, když jsme hráli mistrovská utkání doma v Ďolíčku a chodilo na nás osm set diváků. To bylo příjemné. Ale nejvíc ze všech těch týmů, kde jsem hrál, je pro mě Ostrá. To už je taková srdeční záležitost.

Vybral byste jednoho trenéra, který vám dal nejvíce?

Ve Spartě rád vzpomínám na pana Medynského a na pana Čvančaru. To byli trenéři, kteří mě něco naučili, někam posunuli a naopak na některé nerad vzpomínám. Pak určitě na pana Tesaře, který mi pomohl nakouknout v sedmnácti letech do dospělého fotbalu a hlavně mě přivedl do Ostré. A pak určitě na nynějšího trenéra Kafku, který mě posunul zase o něco výš.

Jako malý jste se rozmýšlel, zda být hokejistou nebo fotbalistou. Co nakonec rozhodlo?

Abych řekl pravdu, tak už si to moc nevybavuji, co přesně rozhodlo. Ale jedním z faktorů bylo moje spaní (smích). Taťka hrával do nějakých dvaceti let fotbal, tak by bylo asi divné, kdybych začal hrát hokej. Nevím, co by mi radil v autě každou cestu do Prahy (smích). Fotbal byl pro mě jasná volba číslo jedna a jsem za to rád, že to tak dopadlo.

Letošní sezona je pro vás více než dobrá, střílíte gól za gólem. Jste se svojí bilancí spokojený?

Stoprocentně spokojený určitě nejsem, gólů mohlo být mnohem víc. Byly tam nějaké situace, které jsem mohl lépe vyřešit. Buď dát gól nebo přihrát lépe postavenému spoluhráči.

Měl jste nebo máte nějaké fotbalové vzory?

Od malička jsem koukal a fandil Manchesteru United a hrozně se mi líbil Ryan Giggs pro ten jeho tah na bránu. To bylo něco neskutečného. Akorát že on je levák a já pravák. A líbil se mi jeho styl, jakým způsobem se prezentoval na hřišti, i když v tu dobu, co on hrál na levém kraji hřiště, tak já hrál v útoku. Ale i přesto mi utkvěl v paměti a byl to můj vzor. Teď se mi například líbi Leroy Sane z Manchesteru City, taky pro změnu levák (smích).

Český národ se dělí hlavně na Sparťany a Slávisty, pak na příznivce Ronalda nebo Messiho. Jak je tomu u vás?

Jelikož jsem vyrůstal ve Spartě a taťka fandí taky Spartě, tak to bylo pro mě jednoduché rozhodnutí. Radši mám Ronalda než Messiho, je mi bližší a víc se mi líbi jeho styl, tak asi proto.

Kde nebo jak si nejlépe odpočinete?

Nejlépe si odpočinu u Želvy (masér) na masérském stole. A pak samozřejmě někde na dovolené u moře.

Josef Petlička, 27 let

Bydliště: Karlovy Vary
Narozen: 31. 5. 1991
Znamení: Blíženec
Další oblíbené sporty: Mám rád skoro všechny sporty, ale třeba boby mi moc k srdci zrovna nepřirostly (smích) a rád chodím na hokej, i když jsem se bruslit zrovna moc dobře nenaučil
Oblíbené jídlo: Chutná mi všechno a když bych měl něco vypíchnout tak pizza hawai
Oblíbené pití: Asi jako každý fotbalista si dam pivečko nebo něco sladkého jako coca cola. A z tvrdého si dám gin s tonikem a v Ostré naší oblíbenou zelenou (smích)
Oblíbený film: Poslední zápas Pepika Hnátka
Oblíbená hudba: Rád si poslechnu Kabáty