V zápase asi těžko hledat favorita. Jsou jím borci Sokolče, kteří jsou první, a nebo Bohemia, která hraje doma? Hosté jsou lídrem tabulky a mají formu. To potvrdili v posledním utkání, kdy nastříleli dvanáct gólů rezervě Dobrovic. Zatím nastříleli v jedenácti zápasech neuvěřitelných třicet devět branek. V tom Bohemia zaostává o jednadvacet gólů. Poděbrady ale zase zdobí dobrá defenziva, zatím inkasovala jen jedenáctkrát, zatímco Sokoleč dvacetkrát.

„Neustále se tvrdí, že v derby favorit není. Nicméně tuto roli by na sebe měli vzít kluci ze Sokolče. Jsou bodově před námi a disponují kvalitním kádrem. My jim to ale budeme chtít hodně znepříjemnit a jako každé utkání, budeme chtít vyhrát," uvedl před sobotním zápasem manažer poděbradského klubu Miroslav Tomáš.

Jeho protějšek, hrající trenér Sokolče Radek Hruška, se role favorita rozhodně nebojí. „Nebudu se vykrucovat. Chceme vyhrát. Favorit jsme, řekl bych, my," usmívá se Hruška.

Mužstva se velice dobře znají. Hrála spolu několikrát, spousta fotbalistů byla v minulosti spoluhráči. „To je sice pravda, že se znají, ale recept na soupeře budeme chtít lépe namíchat my. Víme, co od Sokolče můžeme čekat. Uvidíme jak si s tím naši kluci poradí. Já věřím, že pokud to odmakají, odjezdí po zadku a budou zodpovědní, nemají se čeho bát," burcuje poděbradský tým jeho manažer.

Také sokolečský kouč má v této otázce jasno. „To je lehké. Nemají. Samozřejmě že se navzájem sledujeme. V Poděbradech mám spoustu kamarádů a bývalých spoluhráčů. Víme o přednostech i o nedostatcích, ale je otázka, zda budeme schopni těchto znalostí využít," uvědomuje si před okresním derby Hruška.

V zápase mohou rozhodoval maličkosti. Možná jedna střela, standardní situace, individuální chyba. Jak to cítí Miroslav Tomáš? „Rozhodne momentální forma a vyvarování se individuálních chyb. Chci, aby se utkání odehrálo slušně, kvalitně, s nasazením a před pěknou diváckou návštěvou. Tak nám snad bude přát počasí," směje se manažer Bohemie.

„Podle mého názoru rozhodne první gól a také terén, který asi vzhledem k datu v kalendáři nebude optimální," má jasno sokolečský hrající kouč.

Bohemia Poděbrady - SK Sokoleč

12. kolo – I.A třída skupina B
sobota 29. října, 14.30 hodin
stadion Bohemie Poděbrady