Stalo se však něco, co málokdo čekal. Motorlet Praha hrál ve skupině B v Mariánských Lázních a stačily mu body dva. Vedl, ale těsně před koncem inkasoval. A na penalty také prohrál. Smutek na Polabanu vystřídala neskutečná euforie.

Postup!

A děly se věci. „Samozřejmě to byla úžasná zpráva, něco neskutečného, něco, čemu jsme už vůbec nevěřili. Já jsem moc rád, že tahle skvělá parta skvělých bojovníků měla příležitost pořádně oslavit celoroční výsledky, zaslouží si to. Všichni jsme byli nadšení, nálada se rapidně změnila. Skandování, zpívání, plavba přes Labe, což byla sázka. Já jsem se dostal do postele za svítání," smál se v nedělním podvečeru Jiří Kabyl, trenér nymburského mužstva.

Lhota (v bílém) přehrála doma Hvozdnici a udržela se v krajském přeboru.
Lhota je zachráněna, ale zůstane Kudela? A co ligové posily?

Ztráta v Libiši hodně bolela. Nepřebily to ani myšlenky na to, že tým prohrál jen tři zápasy v celém ročníku. Což je neskutečná bilance, která se dá těžko zopakovat. „Samozřejmě se nám hlavou honily smíšené pocity. Každý by předpokládal, že posezonní posezení bude plné úsměvů. Vzhledem k výsledku posledního utkání jsme byli zklamaní, věděli jsme, že výhra nám zajišťuje postup do ČFL a my odehráli herně hodně dobré utkání. Bohužel se špatným výsledkem. Takže jsme byli skleslí," přiznal Kabyl.

Kolaps Motorletu nečekali ani v Nymburce. „Nevěřil jsem, my jsme už nevěřili, že by to mohlo takhle dopadnout," hlesl kouč Nymburka.

Mužstvo se po návratu z Libiše vydalo sledovat zápas rezervy. O utkání v Mariánských Lázních neměli hráči ani páru. Až před koncem… „My byli fandit našemu béčku a průběh utkání Motorletu jsme nesledovali. Až po přesunu na Veslák někdo z kluků hlásil, že Motorlet vede, takže jsme měli jasno," přijal špatnou zprávu Kabyl.

Brusel, incident
Redaktor Deníku Miroslav Jilemnický byl blízko teroristického útoku

Vše se ale v dobré obrátilo. Obrovský kus štěstí pro Polaban. „Až po nějaké chvilce jsme měli informaci, že se v Mariánkách kopou penalty. Pak mi zavolal kamarád, že utkání sledoval na počítači, že Motorlet prohrál na penalty a že nám gratuluje k postupu," uvedl nymburský kormidelník.

Stále nechtěl věřit. Bylo to jako blesk z čistého nebe. „Potvrdil mi opakovaně, že to viděl na vlastní oči a v ten moment pro nás začala úplně jiná rozlučka," zářil štěstím trenér Kabyl.

Stejně mluvil také střelec první branky v Libiši Vojtěch Herčík. „Ze začátku to bylo nic moc. Byli jsme kyselí. Každý se to pokoušel rozjet, ale moc to nešlo. Pak jsme se dověděli, že Motorlet prohrál na penalty. Bylo napětí, čekali jsme na oficiální zápis. Pak už to bylo dobré," vyprávěl obránce, kterému nikdo v týmu neřekne jinak než Malinkej. „Pak to bylo decentní jako vždycky," mlžil střelec vítězného gólu, který byl navíc jeho jediným zásahem v sezoně. „Jsem rád, že jsem ten gól dal. Teď poslouchám narážky, ale to mi nevadí. Ale aspoň že to přišlo teď. Kdyby jich bylo v sezoně pět, bylo by to lepší," řekl dobře naložený Herčík.

A plavba přes Labe? Tu měl zase na svědomí útočník Tomáš Petr. „Slíbil to na začátku sezony. Řekl, že když postoupíme, tak to přeplave. A slib splnil," dodal Vojtěch Herčík.

Ilustrační foto
Nymburk prohrál soud se zinkovnou AZOS