Projekt Středočeského krajského fotbalového svazu s názvem Dneska první liga! dává příležitost fotbalistům, trenérům, rozhodčím, funkcionářům i fanouškům stát se alespoň na čas součástí velké fotbalové scény. „Na prvním místě by měl být fotbal zábavou. Kdo přijde na fotbal, ten by si měl po utkání odnášet radost z příjemně prožitého odpoledne," říká předseda Středočeského fotbalového svazu Miroslav Liba.

VELKOLEPOU SHOW ROZJEDE JAKUB KOHÁK

Show začne pochopitelně už třicet minut před úvodním hvizdem. O zábavu se postará nejznámější amatérský fotbalista, herec a režisér Jakub Kohák. Duel bude komentován nezaměnitelným hlasem Pavla Čapka. Nebudou pochopitelně chybět ani televizní rozhovory a rozbory s hráči a trenéry.

V HLAVNÍ ROLI KOUBA 
A BLAŽEK

Co by to bylo za ligový zápas bez slavných fotbalových jmen? Každý z týmů dostane jednoho patrona, kterými tentokrát budou dva bývalí reprezentační brankáři Petr Kouba a Jaromír Blažek, přičemž oba se mohou pyšnit medailí z mistrovství Evropy a také několika mistrovskými tituly.

Petr Kouba se ve světovém fotbale prosadil jako brankář, který zářil v počátcích novodobé Ligy mistrů a také má doma ve své sbírce titul vicemistra Evropy z roku 1996 v Anglii. Sám na vesnici fotbal hrál. „Do Tišic se moc těším a jsem plný očekávání, protože jsem zatím nic takového neabsolvoval. Nastudoval jsem si, co role patrona obnáší, abych se mohl pokusit týmu alespoň trochu pomoci k dobrému výsledku. S Jakubem Kohákem určitě bude zábava, takže se těším i na jeho show."

Jaromír Blažek pochází z Moravy, ale převážnou část kariéry prožil v pražských klubech od Slavie přes Žižkov a Bohemians až po Spartu, aby se s fotbalem rozloučil v Jihlavě. Fotbal ale stále hraje a většinou na venkově. Na zápas v Tišicích je hodně zvědavý a čeká zajímavou akci. Co řekne svým hráčům, ale ještě neví. „Hrozně se do Tišic těším, protože to bude něco nového, co jsem nikdy nezažil. Určitě nás čeká zajímavá akce. Zatím si žádnou řeč k mužstvu nechystám, protože nejdřív se musím s hráči seznámit a vidět je. Bude záležet, jak se kluci rozeběhnou a jak na tom budou váhově, a podle toho se pak rozhodnu, o čem budu s mančaftem mluvit," říká s úsměvem a mírnou nadsázkou Jaromír Blažek.

OČEKÁVAJÍ SE STOVKY DIVÁKŮ

První duel projektu Dneska první liga! Sokoleč – Polepy s patrony Horstem Sieglem a Jiřím Jarošíkem přilákal do Sokolče nedaleko Poděbrad tisícovku nadšených diváků. „Ukazuje se, že lidi pořád mají fotbal rádi. A když se jim zabalí podobně jako v Sokolči, tak přijdou celé rodiny i ti, kteří nechodí pravidelně, což je právě cílem našeho projektu. Myslím, že báječné odpoledne v Sokolči bylo tou nejlepší pozvánkou na další dvě utkání projektu Dneska první liga!," řekl předseda Miroslav Liba s tím, že podobný zájem fanoušků se očekává i v Tišicích.

POZOR NA OBJÍŽĎKU 
U STADIONU

Z důvodu opravy hlavní silnice v Tišicích, která je stále uzavřena, bude přístup na stadion obtížnější. Směrem od Kostelce je nutné projet obcí Kozly ulicí Ke Křížku a odbočit vpravo do ulice Marie Podvalové. Od Mělníka je potom nutné odbočit těsně za vlakovou zastávkou doprava do ulice Všetatská a potom doleva do ulice Na Pastvičkách a následně doleva do Marie Podvalové. Parkovací místa budou pro návštěvníky připravena právě v ulici Marie Podvalové a v menší boční ulici Nová. Přístup do areálu bude z obou stran.