Navzdory ročnímu období bylo především na Mělnicku pořádně horko. Zápas okresního přeboru mezi Dolními Beřkovicemi a lídrem z Všestud krátce po přestávce na dlouhé minuty přerušila hromadná potyčka. Jak dokládá videozáznam jedné z všestudských fanynek, létaly pěsti nejen na hrací ploše, ale také u laviček a zapojeni byli i ti, kteří se na utkání původně přijeli pouze podívat.

Asi nejvíce v ráži byl Jaroslav Abrahám. Nakonec jediný vyloučený hráč domácích (hosté přišli o dva) si neváhal zajít bouchnout na hostující lavičku ještě při odchodu pod sprchy. Melu rozpoutal těsně po vedoucím gólu Všestud konflikt právě mezi ním a jedním ze soupeřů.

Podle zprávy sudího Radka Vážana měl po předešlé slovní výměně jako první udeřit fotbalista hostí Václav Podivínský. Jenže ti protestují s tím, že strčení bylo už jen reakcí na „hlavičku" od protihráče. Záhy už létaly rány na všechny strany a je malým zázrakem, že nedošlo ke zranění a zápas se vůbec dohrál (hosté vyhráli 3:2). Do obrátek pak emoce znovu vylétly ještě cestou do kabin a Všestudští mluví o fyzickém napadení svého trenéra.

„Ve fotbale jsem za dvaatřicet let nikdy nic podobného nezažil," nechal se slyšet jeden z aktérů. Disciplinárku nečeká zrovna snadná dohrávka sezony…

Po mariáši došli hráči
Rovněž na Mělnicku, tentokrát v nejnižší třídě, nejspíš padl i jeden nový rekord. V derby sousedních vesnic mezi béčkem Lužce a Vraňany, hraném o mistrovské body po delší době, se o něj postaral na okrese vyhlášený rozhodčí – mariášník Eder ve „spolupráci" s hostujícími hráči. Čtyři z nich se v rozmezí pouhých dvou minut odporoučeli s červenou z placu, čímž zápas předčasně skončil.

Méně či více vášnivé reakce odstartovalo za bezbrankového stavu vyloučení a penalta za údajné hraní rukou v šestnáctce. Jeden z hostů, dušujících se, že se jednalo o hlavičku, se na sudího podle jeho zprávy začal sápat, druhý mu vynadal a třetí obdržel kartu za svlečení dresu a svévolné opuštění hrací plochy.

Předčasný konec měl také zápas v Pikovicích. Nervy tam deset minut před koncem utkání pralesní ligy v okrese Praze-západ ruply dvěma domácím borcům. Jeden chytil sudího pod krkem, další šel ven za urážku. Pak se znovu hrálo, ale už jen chvilinku. Poté, co průhonická rezerva z druhé penalty otočila vývoj, domácí nahlásili zranění. Jelikož měli vystřídáno a první z celkem tří červených viděli ještě před přestávkou, klesl také jejich počet pod hratelnou mez.

Sudímu roztrhali červenou
Na Berounsku se nedohrálo derby čtvrté třídy mezi Osovem a Vižinou. Za stavu 2:0 pro domácí ho rozhodčí Josef Pos v 73. minutě ukončil pro svou inzultaci.

Roznětka vybuchla po faulu osovského Hošťálka na kapitána Vižiny Fialu, oceněném žlutou kartu. Hosté se po něm domáhali červené tak vehementně, až ji jejich brankář Šedivec sám dostal. Když se tak stalo, vytrhnul sudímu kartu a zahodil. Aby ji snad arbitr už nemohl použít, tak ji další hráč Vižiny údajně i roztrhal. „Když do mě neustále strkali, tak jsem zápas ukončil," uvedl rozhodčí ve své zprávě.