Zápas byl hodně zajímavý, rozhodně se bylo na co koukat. Slušné výkony hráčů, nakonec i emoce, které k takovému utkání patří.

Běžela devadesátá první minuta, kdy rozhodčí Kubečka naposledy pískl do píšťalky. Ihned propukla obrovská radost domácích. Hosté se trousili do kabin se svěšenými hlavami. Rozhodně ale nezklamali a za svůj výkon se stydět nemusí. Prostě vyhrál šťastnější.

Jediný zápis do listiny střelců má na svědomí nymburský forvard Peterka, který se trefil hlavou po centru Svobody. V letošní sezoně je to pro něj už třináctý zásah.

I hosté měli několik slibných příležitostí, ale nebylo jim přáno. Většinou létaly jejich střely mimo tři tyče, nebo šly přímo na gólmana Malého.

„Tentokrát to nebylo moc dobré. Hlavně druhý poločas jsem si představoval jinak. Projevilo se to, co jsem čekal, že nám bude citelně chybět Grospič," uvedl po utkání trenér nymburského Polabanu Radek Kulhánek.

„Myslím si, že to bylo derby se vším všudy. Rozhodla jediná branka, kdy jsme nechali odcentrovat Svobodu a Peterka to tam dal. Řekl bych, že jsme si zasloužili alespoň jednou skórovat," řekl vedoucí hostujícího mužstva Josef Červinka. „Horší jsme nebyli."

Polaban Nymburk - Ostrá  1:0

Branka: 15. Peterka. Rozhodčí: Kubečka – R. Myška, Mansour. ŽK: Kafka, Farkaš – P. Moudrý, Sedlák, Cabrnoch, Málek. Diváci: 350. Poločas: 1:0.
Polaban Nymburk: Malý – Kafka, Farkaš, Pečínka, Čemus – Daněk (63. Lukavec), Čejka – Nepovím (80. Volavka), Svoboda, Kořínek – Peterka.
Sport. sdružení Ostrá: Pokorný – T. Moudrý, Doseděl starší (88. Cabrnoch), Kouba, Sedlák – Málek – P. Moudrý, Dozorec, Sirový, Nedorost (79. Doseděl mladší) – Petlička.

Hvězda utkání

Jednoznačně útočník Polabanu Nymburk Matěj Peterka. Na hrotu domácího celku se statečně bil, napadal soupeřovu rozehrávku, vyhrával osobní a hlavičkové souboje pro spoluhráče. A hlavně: svou trefou z patnácté minuty okresní derby rozhodl. Je to už jeho třináctá trefa sezony.

Jak šly minuty

15. odvrácený roh se dostal opět ke Svobodovi, ten odcentroval a hlavička Peterky se zastavila až v síti – 1:0
29. k zakončení se opět prodral Peterka, střelou z první ale těsně minul
30. v akci opět Peterka. Tentokrát po krásné akci zakončoval zleva, jeho pokus se štěstím vyrazil Pokorný
34. z první pálil na druhé straně Sedlák, mířil ale jen do rukavic připraveného Malého
38. parádní akce Ostré, na jejímž konci byl Petlička. V dobré pozici ale netrefil bránu
50. v šestnáctce hostí se s míčem otočil Peterka, bránu ale přestřelil
60. hosté parádně rozehráli signál, Petličkův pokus vykopl jeden z obránců na brankové čáře do bezpečí

Rozsáhlé ohlasy z derby čtěte ve středečním tištěném vydání Nymburského deníku, rozhovory s oběma brankáři pak v některém z dalších vydání.