Jednoznačně blíže k vítězství byli hostující fotbalisté. Ti měli ve druhém poločase hned několik vyložených šancí. Ale nakonec mohli přijít i o bod, když měli domácí hráči v závěru tutovku.

Ale popořádku. V prvním dějství toho oba celky moc nepředvedly. Hlavně směrem dopředu. „To je nudné derby," zaznělo několikrát od nespokojených diváků. Hra jakoby byla svázaná taktikou, bylo patrné, že nikdo nechce udělat chybu. V první půli trefil po pohotové střele hostující Tomáš Svoboda tyč, svoji obrovskou šanci neproměnil ani David Šťastný.

Druhá půle už byla na šance o dost bohatší. Krátce po pauze se střela Davida Šťastného jen otřela o tyč, na druhé straně byl sám před Malým Vobořil, ale nedal.

Poté přišly chvíle nymburského kanonýra Peterky. Ten se dostal v 64. minutě za obranu a nemýlil se – 0:1. Stejný hráč mohl vedení Polabanu pojistit, ale dva jeho loby mezi třemi tyčemi neskončily.

Hosté za to byli potrestáni. Deset minut před koncem odcentroval ze strany Šulc a Málkova hlavička skončila v síti. Vyrovnáno.

V posledních minutách mohly oba týmy strhnout vítězství na svoji stranu. Zkušený Dozorec šel sám na gólmana Malého, ale s koncovkou dobře nenaložil. Stejnou příležitost měl na druhé straně i David Šťastný, ale ani tentokrát branku nedal.

„Polaban měl jednoznačně více šancí. Ale nakonec se to mohlo obrátit v náš prospěch, kdyby Jirka Dozorec, který takové šance proměňovat umí, to svoji dal," hlesl po derby vedoucí domácího mužstva Josef Červinka. „Pro nás je remíza dobrá, neprohráli jsme, takže jsme spokojeni," uvedl Červinka.

„Je to pro nás ztráta. Ale jestliže nejsme schopni porazit takové soupeře, který je zdecimovaný a hraje s dvěma až třemi hráči z béčka, který hraje okresní přebor, nebo z dorostu, tak nemáme právo na to, abychom pomýšleli na to být první," byl hodně naštvaný trenér nymburského Polabanu Radek Kulhánek. „Jsem velmi zklamaný, protože nyní už můžeme být maximálně na druhém místě," byl pořádně rozlobený kouč nymburského Polabanu.

Ostrá - Polaban Nymburk  1:1

Branky: 80. Málek – 64. Peterka. Rozhodčí: Suchý – Němeček, Mansour. Bez karet. Diváci: 170. Poločas: 0:0.
Sport. sdružení Ostrá: Lukeš – T. Moudrý, Císař, Sedlák, Šulc – Málek – Kouba, Dozorec, Sirový, Verner (63. Vavřík) – Vobořil.
Polaban Nymburk: Malý – Herčík, Čemus, Daněk, Kafka – Čejka, T. Svoboda – D. Šťastný, M. Svoboda (80. P. Šťastný), Nepovím – Peterka.

Rozsáhlé ohlasy z okresního derby čtěte ve středečním tištěném vydání Nymburského deníku. V některém dalším vydání pak najdete rozhovor s fotbalistou Ostré Martinem Koubou a také s nymburským kanonýrem Matějem Peterkou.