Podzim jste měli solidní, jaro už tak dobré nebylo. Jak byste celou sezonu zhodnotil?
Sezonu bych hodnotil uspokojivě. Podzim byl dobrý, na druhé místo jsme ztráceli čtyři body. Chtěli jsme skončit do pátého místa. To se vzhledem k nepovedenému jaru nepovedlo.

Proč se vám na jaře tolik nedařilo?
Vůbec jsme nechytli začátek jara. Šli jsme do zápasu špatně nahecovaní. Dělali jsme příliš mnoho chyb a soupeř je dokázal potrestat. Také jsme se potýkali se spoustou zranění během jara. S Radimí doma jsme od desáté minuty hráli pouze v deseti.

Dostávali jste hodně gólů, šedesát osm inkasovaných branek je třetí nejhorší bilance ze všech týmů. Proč se vám v defenzivě nedařilo?
Nejvíc se na této bilanci projevily zápasy v Českém Brodě a v Tupadlech. A také po většinu jara chyběl Jirka Kohoutek. Umí si nás v obraně srovnat. Ale i vlivem zranění hrála obrana celé jaro nekompletní.

Fotbalový trávník v Úvalech čeká na své patrony.
Je libo penaltu nebo celé vápno? V Úvalech si můžete „koupit“ kousek hřiště

Na jaře se do sestavy vrátil po dlouhém trestu zkušený Jiří Kohoutek, o kterém byla řeč. Byl jeho návrat na trávník hodně znát?
Určitě byl. Nerad prohrává, umí tým vyhecovat. Ví, kdy jít do souboje, nebo kdy si na hráče počkat. Po jeho příchodu se hra zvedla.

Na konci sezony zase přišly dobré výsledky. Porazili jste první Tuchoraz, otáčeli jste zápasy. Čím se mužstvo zvedlo?
Ubylo zraněných, vrátil se do sestavy Jirka Kohoutek. Pár zápasu ke konci jara se povedlo a na hráčích bylo vidět, že si více věří.

Který zápas byl z vaší strany nejpovedenější a který nestál za nic?
Nejpovedenější zápas byl doma s Tuchorazí. Z hráčů bylo cítit, že nechtějí prohrát. A odměnou nám bylo otočení výsledku z 0:2 na 3:2 a tři body. Diváci byli tento zápas taky skvělí. No a nejhorší. Určitě v Českém Brodě. Takový výprask jsem snad nezažil ani v přípravce. 

V zimě odešel trenér Vondra, jeho post zaujal Ondřej Král. Co se změnilo?
Myslím, že se Ondra popasoval s rolí trenéra dobře. Bylo to celé narychlo. Odchod Vondry, shánět nového trenéra. S tréninky pomáhal i Marek Paclík. Takže oběma patří díky za odvedenou práci v posledním půlroce.

Z fotbalového utkání I.B třídy Pátek - Milovice (3:3, PK 3:0)
Pavlíček: Nejsilnější stránkou mužstva je týmový duch