Libice – Opočnice 2:3

„Bylo vidět, žehrají dva týmy z konce tabulky. My jsme si vypracovali minimálně tři tutové šance, nastřelili jsme tyč, ale nebylo to nic platné. Nejslabším článkem zápasu byl rozhodčí, který soupeři penaltu odpustil a na nás ji jako rozhodující pískl," zlobil se libický trenér František Hovorka.

„Utkání bych označil jako naše trápení. Dali jsme sice rychlý gól, ale během první půle jsme dvakrát snadno inkasovali. Budeme muset něco dělat s obranou, tam to není dobré, dostáváme hodně gólů. Ve druhém poločase jsme měli několik příležitostí, ale špatně jsme je řešili. Naštěstí jsme strhli vítězství na svoji stranu z penalty. Spokojen jsem se třemi body, jsou důležité, protože jsme soupeři zase odskočili. Hra ale dobrá nebyla," uvedl opočnický trenér Jiří Petrášek.

Branky: 9. Měchejř, 25. Petráň – 4. a 75. J. Rychlík (2. z PK), 20. Pivný. Rozhodčí: Havlas. ŽK: 1:3. Diváci: 30. Poločas: 2:2.
Libice n. C.: Prokeš – Czernin, Faltýsek (65. Zárybnický), Vaněk, Sixta – Hubálek, Beneš, Měchejř, Vlasák – Technik (46. Kučera), Petráň.
Opočnice: V. Košvanec – P. Rychlík, M. Strejček, Svoboda, Mikšovský – Svěcený, Potůček, M. Rychlík, Pivný – M. Strejček, J. Rychlík.

Běrunice – Hr. Jeseník 3:1

„Do zápasu jsme vstoupili dobře a potrestali hned první chybu v obraně hostů. Poté se hrál vyrovnaný fotbal snahy o vyrovnání jsme ubránili a využili dalšího kiksu. V druhé půli jsme měli několik nadějných protiútoků, z nichž jsme jeden proměnili v třetí branku. Poté jsme inkasovali a dopředu už jsme nebyli nebezpeční, hosté však už naši branku netrefili. My jsme udělali méně chyb než soupeř a zaslouženě zvítězili," popisoval utkání běrunický útočník Ondřej Vaňura.

„Byl to zápas, na který je třeba co nejrychleji zapomenout. První dva góly jsme soupeři darovali po chybné rozehrávce v obraně a zkušený domácí tým si pak po zbytek zápasu vedení již ohlídal. Nám nevycházelo vůbec nic. Doma to není špatné, ale na hřištích soupeře nám to nejde," ví předseda Hrubého Jeseníku Roman Sodoma.

Branky: 4. Vaňura, 40. M. Chrastný, 62. R. Černý – 70. L. Hurych. Rozhodčí: Kubera. ŽK: 4:4. Diváci: 50. Poločas: 2:0.
Běrunice: K. Chrastný – Poláček, P. Hála, M. Čížek, Podněcký – Náhlík, L. Hála, R. Černý, M. Chrastný (85. Bambas) – Mitrev (63. Švoma), Vaňura.
Hrubý Jeseník: Zahrádka – R. Stránský, T. Hurych, R. Hurych, Krejčík (38. P. Stránský) – Kozák, D. Pulda, Ott, Kunc – Procházka, L. Hurych.

Všejany – Přerov 6:3

„Začali jsme špatně a hned ve druhé minutě šel soupeř do vedení. Nám se naštěstí podařilo skóre rychle otočit a do poločasu odskočit na rozdíl dvou branek. V poločase jsme si řekli, že nesmíme hlavně opět brzo inkasovat, což se samozřejmě opět po dvou minutách stalo. Přidali jsme však další tři branky a v zápase děravých obran získali tři body," byl s bodovým ziskem spokojený hráč domácích Marek Sutter.

„Pukli jsme jako žaludy. Ve druhé minutě jsme dali první gól, ale soupeř udeřil do půle třikrát, vytěžil z našich ztrát balonů. Na začátku druhého dějství jsme snížili a mysleli jsme si, že nás to nakopne. Domácí ale přidali čtvrtý gól a zápas byl rozhodnutý. Všech osm gólů jsme dali skoro my sami, soupeři jsme to hodně usnadnili. Venku hrajeme odlišně než doma a výsledky tomu odpovídají. Hráli jsme špatně, snad to bude doma lepší," přeje si přerovský hráč Jan Kolenský.

Branky: 9., 16., 22. a 70. Bouška (3. z PK), 50. a 60. Hejduk – 2. R. Veselý, 47. M. Šenkýř, 62. Kadeřávek. Rozhodčí: Šafránek. ŽK: 4:4. Diváci: 90. Poločas: 3:1.
Všejany: Miech – L. Michl, Kubín, Sutter, T. Šáfr – D. Říha (54. A. Michl), J. Říha (85. R. Šáfr), Novák, Náhlovský – Bouška, Hejduk (68. Mádle).
Přerov n. L.: Milaniak – F. Skuhravý, Forejt, Cílek, Kadeřávek – Kolenský (67. Sosnovský), Neuhausel, R. Veselý, Vlček (72. Bokšay) – M. Šenkýř, J. Adamec.

Rožďalovice – K. Lhota 1:2

„Po delší době jsme prohráli. Deset minut jsme hráli dobře, ale neproměnili jsme vyložené šance. Pak šla naše hra rapidně dolů. Soupeř pozorně bránil a čekal na rychlé protiútoky. Měli jsme tlak, ale do soupeře jsme se hrozně špatně dostávali. Je to pro mě zklamání," krčil rameny trenér poražených Tomáš Hojsák.

„Hráli jsme proti lídrovi soutěže, navíc v oslabené sestavě. A tomu byla přizpůsobená naše hra na brejky. Podařilo se nám vsítit dva góly. Domácí byli po celý zápas lepší, ale zahazovali vyložené šance. Nám se podařilo vytěžit z minima maximum a odvézt si tři body. Chtěl bych poděkovat hráčům za týmový výkon," chválil svěřence trenér hostí Oldřich Budka.

Branky: 48. Dont – 32. a 66. Pavlík. Rozhodčí: Černý. ŽK: 4:1. Diváci: 100. Poločas: 0:1.
Rožďalovice: Kumstýř – Dont, Valeš, F. Veselý (46. Jantač), J. Veselý – J. Najmon, Mašek (46. Vlček), Moravec, Černý (46. Musil) – Mažári, Hora.
Kostelní Lhota: J. Mácha – Ostřížek, Andrle, Sládek, M. Kvíz – M. Drobný, T. Drobný, Hovorka, Telipský (25. Novák) – M. Mácha (62. Kruliš), Pavlík.

Ostrá B – Seletice 6:1

„První poločas byl z naší strany takový zahřívací, byl hodně profesorský a soupeř s námi držel krok. Druhá půle byla jasně v naší režii, to už jsme dominovali a získali jste tři body, které jsme chtěli získat," hlesl vedoucí týmu rezervy Ostré Pavel Jásek.

„První poločas z naší strany ještě vcelku šel, ale ve druhém už měli domácí velkou převahu, kterou zúročili i brankově a nastříleli nám šest gólů. Od nás to nebyl dobrý výkon. V první půli jsme s domácími ještě stačili běhat, ve druhém jsme na ně neměli. Byli lepší," sportovně přiznal předseda seletického klubu Jaroslav Kulhánek.

Branky: 45. J. Dozorec, 54. L. Dozorec, 56. a 73. Pánek, 83. Kostenko, 87. Uher – 70. Vrchota. Rozhodčí: Kubera. ŽK: 1:3. Diváci: 50. Poločas: 1:0.
Ostrá B: Keller – Císař, Sedlák, Čáp, Cabrnoch (46. Hradecký) – Vojtěch (70. Vavřík), J. Dozorec, Birkuš, Uher – L. Dozorec (60. Zápotocký), Pánek (80. Kostenko).
Seletice: J. Buka – Vlasák, Najman, Čejka, Vlach (42. Šlechta) – Brtek, Vrchota, Zdobinský (70. Pohl), Kraus – Klepač, Verner.

Semice B – M. Králové 4:1

„Byl to dobrý zápas, oba týmy chtěly hrát fotbal. My jsme nastoupili se třemi útočníky, to asi soupeř nečekal. Mohli jsme vyhrát vyšším rozdílem, ale utkání mělo úroveň. Ke konci nás asi deset minut zatlačili, ale už to byla z jejich strany křeč," hodnotil utkání semický hráč David Houška.

„Těžko se to hodnotí. Jeli jsme k zápasu bez tří hráčů základu, navíc se zranil Němec. To nám ale nemůže být omluvou a měli jsme to zvládnout. Náš projev byl špatný, nazval bych to ostudou. Špatně jsme řešili situace, ale hlavně s takovým přístupem nemůžeme hrát ani třetí třídu. Přijeli jsme s tím, že se soupeř porazí sám, ale to se nestalo. Můžeme prohrát, ale ne takovým způsobem, už bych to nechtěl zažít. Porazil nás sám Holan, který dal dva góly a dělal nám problémy," zlobil se městecký trenér Milan Švábenský.

Branky: 11. a 90+2. Holan, 24. Macháček, 28. Rychtařík – 20. L. Němec (z PK). Rozhodčí: Rozvoral. ŽK: 1:1. Diváci: 60. Poločas: 3:1.
Semice B: P. Málek – Duška (76. Kůrka), Novák, Bošina, D. Houška (59. Kavka) – Rychtařík (63. Šimon), Macháček, Jelínek, Vavřík (88. Chyk) – Holan, P. Langer (46. V. Houška).
Městec Králové: Hampl – Černovský, M. Hradečný, Novotný, Janouch (80. P. Štok) – R. Kafka, L. Němec, Tyl (85. Radek Libánský), M. Kafka – Sítař, Velenský (46. Křovina).

Kostomlaty – Kovanice 2:2

„Chtěli jsme odčinit debakl z minulého kola, ale v první půlce se nám to nedařilo, zřejmě na nás byla deka z Přerova. Měli jsme špatný pohyb, celkově nebylo utkání vůbec pohledné. Do druhé půle jsme nastoupili s tím, že zlepšíme kombinaci, částečně se nám to podařilo, ale byli jsme jaloví. Přesto jsme skóre otočili, ale nakonec soupeř vyrovnal," popisoval utkání trenér Kostomlat Martin Šulc.

„Byl to hodně vyhecovaný zápas, celkem divočina. V první půli jsme hráli dobře odzadu, do ničeho jsme domácí nepustili a sami jsme dali gól. Do druhé půle udělali domácí změny, zmáčkli nás a létalo nám do vápna hodně balonů. Domácí skóre po dvou standardkách otočili, ale my jsme po rohu vyrovnali. Celkem byly v zápase tři neuznané góly. V závěru to bylo otevřené, ale my jsme dokázali pouze trefit břevno. Remíza je asi zasloužená," přiznal vedoucí hostujícího týmu Lukáš Kout.

Branky: 58. Neagu, 70. Farkaš – 42. Jelínek, 83. Mataj. Rozhodčí: Salava. ŽK: 1:1. Diváci: 100. Poločas: 0:1.
Kostomlaty: Týma – Janata (46. Zinek), Šulc, Farkaš, T. Dvořák – Pařízek (46. Jarolím), P. Dvořák, Janáček, Kořán (84. Müller) – Neagu, Pavlíček (84. Prošek).
Kovanice: Dvořák – P. Kopecký, Stránský, Kukla, R. Kopecký – Jelínek, J. Černý, Poklop (80. Bulíř), T. Černý – Gajdoš (88. Krátký), Mataj.

Tabulka po 8. kole

1. Ostrá B                 ⋌ 8 5 2 1 32:11 17
2. Rožďalovice          ⋌ 8 5 1 2 22:13 16
3. Všejany                 ⋌ 8 5 1 2 19:12 16
4. Hr. Jeseník             ⋌ 8 5 0 3 29:18 15
5. Měst. Králové         ⋌ 8 5 0 3 24:14 15
6. Semice B                ⋌ 8 3 3 2 18:22 12
7. Běrunice                 ⋌ 8 3 2 3 16:15 11
8. Kostomlaty             ⋌ 8 3 1 4 18:19 10
9. Kost. Lhota             ⋌ 8 3 1 4 15:20 10
10. Opočnice              ⋌ 8 3 1 4 15:24 10
11. Kovanice               ⋌ 8 2 2 4 11:18  8
12. Přerov n. L.           ⋌ 8 2 2 4 17:25  8
13. Seletice                  ⋌ 8 2 1 5 10:20  7
14. Libice n. C.             ⋌ 8 1 1 6 12:27  4