Slovan Pdy - Semice B 4:0

„Byli jsme jednoznačně lepší, herní převahu jsme v prvním poločase vyjádřili třemi góly. Měli jsme navrch. Ve druhém poločase hra trochu upadla do průměru, i přesto jsme mohli dát víc gólů,“ uvedl předseda Slovanu Poděbrady Petr Král.

„Od první minuty byli domácí lepší, drželi balon a bylo jen otázkou času, kdy nám dají první branku. Ta přišla brzy, my jsme se soustředili na obranu, ale měli jsme tam okna a nestíhali jsme. Po přestávce se gólostroj domácích zastavil, ale jinak byli domácí lepší,“ popsal utkání semický hráč David Houška.

Branky: 11. Šulc, 30. a 89. Mišák, 32. Štěpánek. Poločas: 3:0.

Kněžice - Seletice 5:1

„Od začátku jsme měli zápas pod kontrolou a zaslouženě jsme vyhráli. Odzadu jsme kombinovali a vytvářeli si šance. Vzadu jsme zahráli dobře a soupeře do ničeho nepustili. Vepředu mi občas chybělo více lidí ve vápně. V každém poločase jsme měli pasáž, kdy to bylo takové mrtvé a ve stoje, ale spíš to bylo tím, že jsme měli nahráno a nemuseli jsme útočit,“ shrnul utkání kněžický fotbalista Václav Šorm.

„Po celý zápas byli domácí lepší, mají opravdu dobrý soubor. My jsme jim to usnadnili chybami, které jsme dělali. Nezbývá nám, než soupeři pogratulovat k vítězství a dobré hře. Hrají velice dobře a přehráli nás,“ uznal Jaroslav Kulhánek, zástupce seletického klubu.

Branky: 11. a 64. P. Šorm, 35. V. Šorm, 43. Brzák, 61. Živnůstka - 74. J. Čepek (z PK). Poločas: 3:0.

Ilustrační foto
Sosnovský: Byl to poctivý výkon

Kovanice – Všejany 1:3

„Do utkání jsme nevstoupili dobře. Prospali jsme první poločas, kdy jsme hráli hodně špatně. Hosté se dostali hned na začátku do vedení. Sice jsme dokázali srovnat, ale vzápětí jsme obdrželi další dvě branky. Hned jsme prohrávali 1:3. Ve druhém poločase jsme se zlepšili. Hra byla vyrovnanější. I přes šance se nám nepodařilo vyrovnat. Za první půlku jsme si zasloužili prohrát,“ řekl zklamaně trenér kovanického mužstva Lukáš Kout.

„My jsme byli lepší, myslím si, a zaslouženě jsme vyhráli. Začátek byl dobrý, když jsme šli ve čtvrté minutě do vedení. Po pěkné akci, kdy se do vápna dostal Náhlovský a vymetl horní roh branky. Nicméně domácí potom dali jednu branku, která byla neuznaná kvůli ofsajdu. Po chvíli udeřili znovu a nachytali našeho brankáře a vyrovnali. My jsme předvedli skvělou akci a únikovou přihrávkou přes střed šel Hanuš sám na branku, zvýšil na 1:2. Pak jsme měli pěkně zahranou situaci ze zkráceného rohu. Kdy poslal na přední tyč Krupička přihrávku a Náhlovský přidal gól. Druhý poločas naše hra trošku upadla. Ale i tak jsme měli další šance, které jsme neproměnili a konečný výsledek zůstal 1:3,“ byl rád trenér hostujících Všejan Jan Truksa.

Branky: 14. Vanický – 4. a 22. Náhlovský, 17. Hanuš. Poločas: 1:3.

Opočnice – Rožďalovice 0:2

„Pro nás to bylo smolné utkání. Po většinu utkání jsme měli převahu. Vytvořili jsme si dost brankových příležitostí. Naproti tomu soupeře jsme pustili do dvou vyložených šancí, které proměnil. My jsme bohužel nedali žádnou branku. Velký podíl na tom měl výborný výkon jejich gólmana,“ shrnul zápas trenér Opočnice Jiří Petrášek.

„Nepodařil se nám vstup do zápasu. Protože soupeř si během deseti minut vytvořil stoprocentní gólové šance. V nich nás hodně podržel gólman. My jsme se nemohli dostat ke své hře, soupeř byl agresivnější, důraznější. Poločas se dohrál ve stavu 0:0. Ve druhá části jsme se snažili naši hru zjednodušit. To bylo korunované vstřeleným gólem z brejkové akce. Než se soupeř vzpamatoval, tak po rozehrání jsme trefili druhý gól. Dále pak hrál zase jen soupeř. My jsme si za zápas vytvořili daleko méně gólových šancí, než soupeř. Chtěl bych pochválit brankáře, který nám vychytal zápas,“ uvedl trenér Rožďalovic Jiří Kumstýř.

Branky: 57. Hora, 59. Žoha. Poločas: 0:0.

Ilustrační foto
Rezerva Ostré otočila skóre

Bohemia B – Jíkev 3:5

„My jsme Jíkvi darovali čtyři góly. Oni nám pak dva. Jinak jsme ještě měli plno šancí. Problém je, že my nedáme ani tu největší tutovku, když jdou dva hráči sami na brankáře. To je pak těžké skórovat. Jinak bych řekl, že jsme měli i více šancí. Jíkvi jsme byli vyrovnaným soupeřem,“ zhodnotil utkání hráč Bohemie Roman Brtna.

„S výsledkem jsme spokojeni. První poločas jsme hráli bez střední obrany a bez brankáře. Tento zápas jsme hráli sotva v jedenácti hráčích. Takže výsledek hry předčil naše očekávání. První poločas místo mě nastoupil hráč, který obvykle hraje v poli. Mě jako brankáře předčil, měl bych se nad sebou zamyslet,“ usmíval se hrající trenér hostujícího mužstva Vít Caudr.

Branky: 10. Charvát, 49. Řehák, 59. Bareš – 8. Beneš, 13. Fichtner, 22. Surový, 52. Opelka, 88. Haluška. Poločas: 1:3.

H. Jeseník – K. Lhota 2:2

„První poločas jsme byli lepším týmem a vedli jedna nula po střele Šnajdra. Bohužel z dalších šancí se nám nepodařilo přidat pojišťovací gól. V úvodu druhé půle jsme zadrbali míč u rohového praporku soupeř odcentroval a první střela na bránu skončila vyrovnáním. Od té doby se nám přestalo dařit kombinovat, soupeř hru vyrovnal a z druhé střely na bránu šel do vedení. Pět minut před koncem se Prochazkovi podařilo obejít tři hráče soupeře a poslední ho ve vápně fauloval, Šnajdr penaltu bezpečně proměnil a utkání skončilo asi zaslouženou remízou,“ hodnotil zápas kouč domácích Dalibor Javůrek.

„První poločas jsme prospali a domácí byli lepší, proto jedna nula vedli. Nás podržel v některých situacích brankář. V kabině jsme si řekli, že začneme hrát svoji hru. Druhý poločas nám to vyšlo, vyrovnali jsme hned z první šance, co jsme měli. Druhou půlku jsme byli lepší my a to se ukázalo i krásnou akcí našeho předstopera Tomáše Mataje. Ten zakončil krásnou střelou k tyči. Díky sporně písknuté penaltě domácí pět minut před koncem srovnali skóre. Zápas byl dost o bojovnosti. Nás trápí velká absence, kdy nám chybí minimálně pět lidí ze základu,“ řekl k utkání hráč Kostelní Lhoty Roman Fink.

Branky: 35. a 85. Šnajdr – 47. Mácha, 66. Mataj. Poločas: 1:0.

Ilustrační foto
Poříčany nadělily soupeři bůra

Kostomlaty – Přerov 4:1

„Do zápasu jsme vstoupili aktivně. Snažili jsme se o rychlou hru, což vyústilo v naši vedoucí branku. Nicméně potom se to v prvním poločase zlomilo. Řekl bych, že jsme se nechali trochu ukolébat. Přerov velice dobře bránil a měli velice nebezpečné a rychlé protiútoky. Z jednoho takového se jim podařilo zaslouženě skórovat a srovnat stav na 1:1. Nám se v té chvíli hra vůbec nedařila. V kabině jsme si k tomu něco řekli, přeorganizovali jsme hru. Zlepšili jsme pohyb a první dotek s balonem, to vedlo ke zrychlení hry. Tím jsme ve druhém poločase jasně dominovali. Během patnácti minut jsme dokázali utkání zvrátit v náš prospěch. Myslím, že jsme vyhráli zaslouženě,“ ohodnotil utkání trenér vítězného celku Martin Šulc.

„Byli to dva rozdílné poločasy. První poločas jsme hráli poměrně slušně. Splnili a hráli jsme tak, jak jsme si řekli. Hráli jsme kompaktně. Pak jsme se v kabině po prvním poločase pochválili. Řekli jsme si, že tak budeme pokračovat. Ale samozřejmě to zůstalo pouze v kabině. Ve druhé polovině nás soupeř potrestal. Z naší chyby ze standardky, soupeř dával jen góly. My jsme druhý poločas v podstatě nic neměli,“ řekl k zápasu hráč Přerova František Skuhravý.

Branky: 8. a 54. Vorlíček, 57. Šulc, 61. Janáček – 34. Vodička. Poločas: 1:1. 

Ilustrační foto
Parádní obrat Městce Králové. Dílo dokonal Velenský

Markéta Stiborová, Petr Stibor