Sezona kadetů byla vroubena především mnoha vítězstvími. V základní skupině prohráli jen jedno utkání, shodou okolností právě se svým semifinálovým soupeřem Snakes Ostrava. „Do utkání proti Ostravě musím nastoupit s pokorou a mít na paměti, že je to soupeř, který nás už jednou porazil,“ varoval před semifinálovým zápasem trenér Ladislav Sokolovský. Utkání bylo v prvních pětadvaceti minutách vyrovnané, ale pak se přece jen projevila síla nymburských Akademiků a zápas vyhráli.

Finále bylo na programu den poté a podle očekávání se do něj probojovalo USK Praha, v dlouhodobé soutěži druhý tým extraligy. Bylo jasné, že to bude těžký souboj. „Vždycky jsem se těšil na zápasy proti USK, protože jsem věděl, že to bude ohromná bitva, boj o každý míč, že bude k vidění moderní mládežnický basketbal. I ve finále to byl hodně tvrdý boj, ale na druhou stranu férový. Škoda, že takových zápasů není víc, ty nás dokáží posunout dopředu,“ nechal se slyšet po zápase Ladislav Sokolovský, kouč nymburského družstva.

První finálové utkání basketbalové ligy se hrálo na děčínském zimním stadionu. Válečníci se utkali s Nymburkem.
Zaděláno na titul. Nymburk půjde do domácího finále s náskokem

Utkání proti USK bylo opět nesmírně vyrovnané a každý chyba, zvlášť kdyby jich bylo více, mohla mít osudový význam. Nymburští zlomili odpor Pražanů až v posledních pěti minutách. „Rozhodla naše kolektivní hra. Všichni jsme měli vyrovnaně bodů, nikdo vyloženě nevyčníval. Pochopitelně bylo důležité, že jsme dodržovali pokyny trenéra,“ řekl Vojtěch Vejvar.

„Na konci jsme měli trochu více sil, dali jsme dva, tři nájezdy, které hodně pomohly. Za sezonu i tenhle zápas jsme si titul Mistra České republiky zasloužili,“ řekl Ladislav Sokolovský.

A s tím se dá jen souhlasit… (mal, tl)