Pětadvacetiletý Sant-Roos patřil už v minulé sezoně k tahounům Nymburka a zdálo se, že přestoupí do zahraničí. Klub ho však dokázal udržet a postavil na něm svou hru. Trenér Ronen Ginzburg mu svěřil klíčovou roli rozehrávače, což se jeví jako vydařený krok. Sant-Roos je tak ve středu dění, navíc díky velmi dobré obraně a vyšší postavě eliminuje rozehrávače soupeřů.

Průměrně sbírá 14,4 bodu, 6,4 doskoku, 3,2 asistence a 2,8 zisku na utkání. To ho v užitečnosti řadí na páté místo v Lize mistrů. V ziscích je dokonce druhý. A nebýt zranění v zápase s Aarhusem, kdy musel krátce po začátku odstoupit, měl by průměry ještě vyšší. Ukazuje, že Nymburk už jasně přerůstá, což potvrzují i jeho spoluhráči, podle kterých má Sant-Roos i na prestižní Evropskou ligu.

„Když máte v týmu euroligového hráče, tak se hraje snadno. Samozřejmě to není o jednom hráči, musí na tom pracovat celý tým, ale když máme takto talentovaného hráče, jako je Howard, tak se mu snažíme naši hru upravit a vychází to," řekl pivot Petr Benda.

„Děkuji Petrovi, že o mně tohle říká. Snad to uslyší nějaký důležitý funkcionář," usmíval se Sant-Roos. „Euroliga a NBA jsou samozřejmě mým snem. Snažím se neustále se zlepšovat. Tak snad se mi to daří. Ale stále na sobě chci hodně pracovat," dodal.

S basketbalem začínal až v patnácti letech. Do té doby se věnoval hlavně baseballu, nejpopulárnějšímu sportu na Kubě. „Basketbal jsem začal hrát až po přestěhování do Itálie. Zprvu to byl hlavně streetball," vysvětlil, kde získal schopnosti do hry jeden na jednoho, která patří k jeho největším zbraním.

Oslňuje i zářivým úsměvem, ve kterém se mu blyští dva zlaté zuby. Nejde však o náhražku po úrazu, ale o módní doplněk. „To je záležitost Kuby. Mnoho lidí tam má zlaté zuby. Mám je celý život a je to něco, co ke mně patří. Říkají mi Loco (Blázen), mám divný účes a zlaté zuby. To jsem prostě já," uvedl rodák z Havany. „Nemá to žádnou spojitost s gangy, nebo něco takového, je to jen módní doplněk," dodal.

Zlato mu překrývá pravé zuby. „Mám všechny své zuby. To je jen návlek. Každé tři měsíce chodím k zubaři, který mi to vyndá, vyčistí a vrátí zpět," doplnil.

Jeho největším snem je dostat se do týmu NBA Miami Heat. „V Miami totiž žije plno Kubánců, takže bych se tam cítil jako doma. Ale pravdou je, že bych se nezlobil za kterýkoli tým NBA. Když mi některý z nich zavolá, rozhodně je odmítat nebudu," uvedl Sant-Roos s úsměvem.