Fantastický úspěch se čtvrtfinálovou nervy drásající zápletkou veze z Brna tým ve složení Marek Ivan, Filip Novotný, Martin Kolář a Mikuláš Vitek.
Po prvním dnu a dvou hladkých výhrách (21:5 a 21:3) to vypadalo, že nymburský tým bude jen těžko hledat konkurenci. To se ovšem změnilo hned v prvním utkání play off, kdy Nymburk narazil na tým OA Eldo Brno, se kterým až do poslední minuty sváděl dramatický souboj plný nepřesností, který pro sebe rozhodl dvěma trojkami až v samotné koncovce a vyhrál 14:11.

„V semifinále nás čekali střelci z Gymnázia Kyjov, kteří svou pověst ovšem nepotvrdili, zatímco výkon našich hráčů se závěrem turnaje gradoval (21:7). Ve finále nás čekal tým Gymnázia Matyáše Lercha z Brna (vítěz 2014), který měl sice velkou podporu v hledišti, ale náš skvělý výkon už nešlo zastavit," okomentoval poslední dva zápasy turnaje Martin Nedbal, učitel nymburského gymnázia a vedoucí nymburského družstva. „Od třetí minuty zápasu začali naši hráči dominovat prakticky ve všech herních činnostech a zápas ukončili před časovým limitem výhrou 21:8," popisoval finálové střetnutí Nedbal.

Díky tomu se stali mladí nymburští košíkáři, kteří trénují v nymburské basketbalové akademii pod vedením trenéra Pavla Beneše, republikovými šampiony a zároveň se kvalifikovali na mistrovství světa středních škol, které bude hostit v červnu roku 2016 estonský Talin.

Výsledky nymburských basketbalistů

SKUPINA BGymnázium BH v Nymburce – Gymnázium tř. Kpt. Jaroše..............21:5
Gymnázium BH v Nymburce – Gymnázium Litoměřická Praha......21:3

ČTVRTFINÁLEGymnázium BH v Nymburce – OA Eldo Brno......................................14:11

SEMIFINÁLEGymnázium BH v Nymburce – Gymnázium SZŠ Kyjov......................21:7

FINÁLEGymnázium BH v Nymburce – Gym. Matyáše Lercha Brno..............21:8