Nymburk – Slavia 73:69

Domácí hráčky začaly zápas velmi soustředěně. „Do zápasu jsme vstoupili podobně jako v tom prvním domácím. Velice koncentrovaně, což jsme si před zápasem řekli. Věděli jsme, jak musíme k utkání přistoupit a co na soupeřky platilo," uvedl po utkání asistent nymburského trenéra Jiří Havran.

Zápas byl po celou dobu vyrovnaný a napínavý až do konce. „Body se střídaly na obou stranách a zápas byl stále otevřený. My jsme ukázali velkou bojovnost a ohromné nasazení. To bylo strašně důležité. Na Slavii jsme během chviličky prohrávali a to se nám stalo osudným. A to jsme nyní nedopustili. Oba týmy se držely ve hře a to nás burcovalo," uvedl asistent trenéra.

Nymburské basketbalistky vedly v utkání o sedm bodů, potom ale také dokonce o devět prohrávaly. Přesto dokázaly vývoj střetnutí zvrátit na svoji stranu. „Nevypadalo to s námi dobře. Dokonce to vypadalo špatně. Nedařila se nám střelba, soupeř postavil zónu. Nepovedly se nám tři střely a to se na nás projevilo. Bylo dobré, že jsme se nepoložili a dokázali jsme se vrátit zpátky do zápasu. Věřili jsme stále, že dokážeme zvítězit. A to i přesto, že nám tam nepadly jednoduché koše. Dopadlo to ale dobře," usmíval se Havran.

Nejvíce bodů: Udoděnková a Bartáková po 18, Pavelová 11 – Russellová 22, Krystal Vaughnová 21, Felixová a Pudláková po 9. Stav série: 2:1.

Čtěte také: FOTO: Skvělý start košíkářek. Slavii porazily o 22 bodů