Aktuálně je v tabulce výše sicilský tým, ale při rovnosti bodů jen díky lepšímu skóre, kdyby se ale v tabulce braly vzájemné zápasy, byl by lepší český tým. Ragusa totiž má jedinou porážku právě od Nymburka. V obranné bitvě zvítězil český vicemistr ve stínu Etny 52:50.

Šesté kolo základní části bude jejím vyvrcholením. Kvalitu družstva soupeře dokazuje jeho soupiska. „Ragusa má ve svých řadách dvě stříbrné olympijské medailistky ze Španělska (Nicholls a Ndour), na rozehrávce reprezentantku Belgie (Vanloo) a na křídle členku národního výběru Itálie (Consolini). Tedy téměř celá základní pětka hraje za reprezentaci svých zemí," dokumentuje sílu soupeře trenér domácích basketbalistek Daniel Kurucz.

V zápase zdánlivě o nic nejde, oba týmy vědí, že do vyřazovacích bojů postupují. Lepší bilance však posune tým dopředu a ten má tak šanci na přijatelnějšího soupeře. „Na prvních místech ve skupinách se umístí hned tři turecké týmy a letět do Istanbulu (Galatasaray, Yakin Dogu), nebo do Ankary (Abdullah Gul Kayseri) by se nám v dnešní době zas tak moc nechtělo,"vyjádřil trenér Kurucz určité obavy.