Pak už si ale on i jeho spoluhráči mohli pověsit na krk zlatou medaili. „Pro mě je to pátý titul,“ usmíval se Kříž. „Při mém prvním titulu jsem na tom neměl takovou roli v týmu, jako mám teď. Nelze říct, který byl víc,“ řekl Kříž.

Jubilejní desátý titul bral také Petr Benda. Zda bude ale v Nymburce pokračovat, to se zatím neví. „Začneme o tom jednat v nejbližších týdnech,“ upozornil fanoušky po vítězném zápase hráč s číslem 4.

Basketbalisté Nymburka porazili Děčín i ve druhém zápase a stali se počtrnácté v řadě mistry republiky
FOTO: Hurá! Titul číslo 14 je na světě. Končí ale Jansta

Jasno nemá prozatím ani kapitán Jiří Welsch. „Tak jak jsem to zatím poznal za pět let, co jsem tady, tak tyhle rozhovory začínají až po konci sezony. Zatím o tom nepadlo jediné slovo, tak uvidíme, co se vyvine v následujících dnech,“ nechce předbíhat zkušený basketbalista.

Po finále také ukončil svoji práci prezidenta v nymburském klubu Miroslav Jansta. Oznámil to bezprostředně po konci série s Děčínem. „Fanoušky chci uklidnit, že příští sezona je zajištěna na velmi dobré úrovni,“ prohlásil Jansta. „Teď začnu jednání o svém nástupci. Do začátku sezony bude jasné, kdo bude prezident a vlastník,“ řekl šéf České basketbalové federace a České unie sportu.

Zásadní byla tato informace hlavně pro hráče. „Chci mu poděkovat. On se o to všechno nejvíce zasloužil,“ vysekl šéfovi poklonu Petr Benda.

A teď hurá na zaslouženou dovolenou. „Těším se spíš z psychického hlediska. Jinak mě čeká nabitý program. Čeká mě trochu studování, nebude to pro mě typická dovolená, ale těším se na to,“ uvedl kapitán Jiří Welsch.

Sparťanská hvězda Costa v Hostouni!
Costa si trest užíval. A vzpomínal na první kopačky