Pro tyto účely věnuje dvanáctinásobný český mistr do charitativní dražby nymburské dresy doplněné o další zajímavé dresy, a to nejen basketbalové. Všechno jsou to originální hrané dresy špičkových českých sportovců i s jejich vlastnoručními podpisy.

Výběr je vskutku exkluzivní. Za nymburský basketbal jsou v dražbě dresy Jiřího Zídka, Jiřího Welsche a Petra Bendy. Dále v aukci naleznete podepsané klubové dresy českých basketbalových reprezentantů Jana Veselého a Tomáše Satoranského. Fotbal zastupují hvězdy pražské Sparty a reprezentace David Lafata a Ladislav Krejčí. Hokejový dres pak věnoval sparťan Tomáš Netík, který s hokejem začínal v Nymburce.

A jak tyto dresy získáte? Dražba probíhá na serveru www.sportovníaukce.cz od pondělí 18. dubna a skončí v pondělí 2. května v 18 hodin. Vyvolávací cena všech dražených dresů je 500 Kč. Předání vydražené částky pro Centrum pro všechny proběhne na prvním finálovém zápase Kooperativa NBL 18. května ve Sportovním centru v Nymburce.

Centrum pro všechny, jak z názvu vyplývá, je pro všechny, pro malé, velké, pro zdravé i pro postižené. A právě pro tyto „centráky" s postižením Centrum vzniklo a již deset let pro ně organizuje pestré volnočasové aktivity. Děti mohou jet na výlet za kulturou či sportem, strávit výtvarně pracovní Artíkův den a třikrát do roka „Víkend naplno", který je plný sportování, her, kultury a překvapení. Nejvíce si ale všichni užívají týdenního letního tábora v Jizbicích s klasickými táborovými radovánkami, stanováním a také učením se vzájemné toleranci a pochopení problémů druhých.

Pravidla aukce naleznete v článku na webu basket-nymburk.cz.

(tl)