„Aby tým nevypadl při tak dlouhé zápasové pauze z role, přijela na něj opět dohlédnout kondiční složka izraelského trenérského triumvirátu Guy Gafni. Pro něj je to už třetí návštěva Nymburka v této sezoně. První proběhla v předsezonním období, druhá po Vánocích.

„Pracujeme s ním hlavně na prevenci zranění, jsme často v posilovně a děláme na kondici," upřesnil křídelník nymburského A – mužstva Vojtěch Hruban, na čem s kondičním koučem v těchto dnech nejvíce makají.

Protože je ale osm dní bez zápasu dlouhá doba, je čas si běžný basketbalový trénink i něčím zpestřit. V Nymburce je to většinou fotbal, na který už došlo také. Hruban nám na požádání zhodnotil některé výkony spoluhráčů, z nichž si paradoxně nevedli špatně Američané.

„Překvapivě je to bavilo, ačkoli s fotbalem za život aktivně asi moc často do styku nepřišli. Patřili k tomu lepšímu, co si tady v Nymburce pamatuji. Na Markovi bylo také znát, že je fotbalově šikovný," zmínilo nymburské křídlo mezi talenty i Marka Jagodiče-Kuridžu, u nějž to ale není žádné překvapení, neboť je Srb.

Největší fandové do fotbalu, u nichž se předpokládalo, že zazáří, ale zůstali mimo hru. Ukázat se nemohli, protože mají oba zranění na nohou. Řeč je o Maxi de Zeeuwovi a Howardu Sant-Roosovi. První z nich je Belgičan, jejíž reprezentace je momentálně jedna z nejsilnějších na světě. Tam je zájem o míč kopací nasnadě. Kubánec Howard zase získal lásku k fotbalu v Itálii, kde žije jeho rodina.

Po dni volna ale už jsou tréninky opět pouze basketbalové. „Zatím udržujeme kondici a formu. Abychom úplně nevypadli ze zápasového rytmu, trénujeme hodně pět na pět," zmínil Vojtěch Hruban. A na řadu přijde i taktická příprava. „Zatím nové systémy nepilujeme, ale i na ně dojde," řekl nymburský reprezentant.

A jak stráví Vojtěch den volna? „Normálně odpočívám. Bude procházka a večer kino," dodal s tím, že oním filmem, na který si zajde, bude novinka ze série X Manů Deadpool.

TOMÁŠ LAŠ